Božović vraćen sa graničnog prelaza: "Zabrana i dalje stoji u sistemu"

MUP je ranije ovog mjeseca donio odluku kao i Upravni sud, koji je ranije poništio zabranu ulaska za Božovića, a po kojoj je trebalo da postupa Uprava policije

28885 pregleda 575 reakcija 143 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, potvrđeno je "Vijestima".

"Vijesti" su prije tri dana objavile da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo odluku kao i Upravni sud, koji je ranije poništio zabranu ulaska za Božovića.

Božović je "Vijestima" rekao da mu je na granici saopšteno da u njihovom sistemu i dalje stoji zabrana ulaska u Crnu Goru i da oni nisu obaviješteni da se nešto promijenilo.

MUP je rješenje donio 7. avgusta i po njemu je trebalo da postupa Uprava policije.

Božović je rekao da je iznenađen ovakvim postupanjem policije i da mu se na taj način i dalje čini velika šteta, jer nije uspio godinu dana da vidi roditelje, koji su u Crnoj Gori.

"Vijestima" je i iz Uprave policije rečeno da je Božović vraćen jer uvijek postoji zabrana u aplikaciji granica, i da će mu ulazak biti dozvoljen kad zabrana bude ukinuta.

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rješenje MUP-a kojim je Božoviću, 30. septembra 2022. zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su tada naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbjednosti.

Iz Upravnog suda su tad saopštili da je utvrđeno da u rješenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga tužilac predstavlja smetnju po unutrašnju bezbjednost, odnosno što je razlog da se tužiocu zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

Bonus video: