Kavarić: Očekujem da će problem sa ulaskom Božovića u Crnu Goru biti riješen za par dana

"U konkretnom se ne radi o bilo kakvoj novoj zabrani ili odluci, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već isključivo o tehničkoj stvari"

16886 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Kavarić, Foto: Luka Zeković
Kavarić, Foto: Luka Zeković

Advokat Dalibor Kavarić kazao je da očekuje da će "tehnička stvar" vezana za ulazak njegovog klijenta Vladimira Božovića u Crnu Goru biti riješena za za par dana.

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

"Vijesti" su prije tri dana objavile da je Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo odluku kao i Upravni sud, koji je ranije poništio zabranu ulaska za Božovića.

Božović je "Vijestima" rekao da mu je na granici saopšteno da u njihovom sistemu i dalje stoji zabrana ulaska u Crnu Goru i da oni nisu obaviješteni da se nešto promijenilo.

"U konkretnom se ne radi o bilo kakvoj novoj zabrani ili odluci, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već isključivo o tehničkoj stvari. Potrebno iz elektronskog informacionog sistema granične policije izbrisati raniju zabranu koja je donešena na osnovu ranijeg, a sada nepostojećeg rješenja o zabrani a koja je zabrana u sistemu ostala da stoji i dalje iako je prestao osnov za njeno dalje postojanje, ali ona službeno nije izbrisana. To je slicna situacija kao npr. kod potjernica koje sud ukine ali policija ne postupi po rješenju suda već i dalje drži potjernicu u svom sistemu. Očekujemo rješenje ove tehničke stvari za par dana", naveo je Kavarić u izjavi dostavljenoj Vijestima.

Bonus video: