Klub odbornika DPS-SD Andrijevica traži prisustvo policije na sjednici lokalnog parlamenta

"U saznanju smo da određena grupa građana ponovo planira onemogućavanje održavanja sjednice SO Andrijevica zakazane za 28. avgust u 11 časova"

3135 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) - SD Andrijevica uputio je Stanici policije Andrijevica Uprave policije zahtjev za asistenciju policijskih službenika u "nesmetanom održavanju sjednice Skupštine opštine Andrijevica".

Klub odbornika DPS-SD je podsjetio da 15. jula i 7. avgusta nijesu održane sjednice SO Andrijevica.

"A sve to usljed činjenice da je grupa građana zauzela skupštinsku salu u terminima planiranim za održavanje sjednice Skupštine, a u cilju onemogućavanja vršenja odbornika u obavljanju njihove zakonske dužnosti definisane zakonom, Statutom Opštine i Poslovnikom o radu SO Andrijevica. Kako smo u saznanju da određena grupa građana ponovo planira onemogućavanje održavanja sjednice SO Andrijevica zakazane za 28. avgust u 11 časova, zahtijevamo od Uprave policije Crne Gore, odnosno Stanice policije Andrijevica da shodno svojim ovlašćenjima asistiraju u omogućavanju održavanja navedene sjednice, kako bi se odbornička prava i dužnosti sprovela nesmetano, u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su o zahtjevu upućenom Stanici policije Andrijevica obavijestili i Osnovno državno tužilaštvo u Beranama.

"Ovom prilikom izražavamo svoja očekivanja da će pomenuti nadležni državni organi postupiti u skladu sa našim zahtjevom, odnosno obavještenjem, te da će održavanje sjednice SO Andrijevica proteći nesmetano, u najboljem interesu svih građana naše opštine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: