Meken: Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava Crnu Goru u reformama

„Tokom svog mandata, putovaću po Crnoj Gori i razgovarati sa ljudima i učiti koliko god mogu o crnogorskom društvu, kulturi i istoriji. Kada se sretnemo, slobodno podijelite sa mnom utiske“, rekla je Meken

2957 pregleda 7 komentar(a)
Don Meken, Foto: Ambasada Velike Britanije u Podgorici
Don Meken, Foto: Ambasada Velike Britanije u Podgorici

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) nastaviće da podržava Crnu Goru u reformama koje treba da preduzme kako bi osigurala svoju izabranu budućnost, rekla je nova britanska ambasadorka Don Meken.

Iz Brtitanske ambasade rekli su da je Meken u utorak na Cetinju predala akreditivna pisma kralja Čarlsa Trećeg predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.Meken je kazala da se raduje što će saznati više o Crnoj Gori, koju je sa zadovoljstvom posjetila nekoliko puta.

„Tokom svog mandata, putovaću po Crnoj Gori i razgovarati sa ljudima i učiti koliko god mogu o crnogorskom društvu, kulturi i istoriji. Kada se sretnemo, slobodno podijelite sa mnom utiske“, rekla je Meken.

Ona je navela da su UK i Crna Gora dobri prijatelji i saveznici već 145 godina.

„Mi ćemo i dalje biti aktivan partner u Crnoj Gori. Radićemo sa Crnom Gorom na unapređenju njenog blagostanja, stabilnosti i sigurnosti. Nastavićemo da podržavamo Crnu Goru u reformama koje treba da preduzme kako bi osigurala svoju izabranu budućnost”, rekla je Meken.

Ona je kazala da je za nju nastavak izgradnje bliskih odnosa između UK i Crne Gore od ključnog značaja.

„Odnosa, koji su zasnovani na našim zajedničkim ciljevima, našim zajedničkim interesima i našim zajedničkim vrijednostima“, zaključila je Meken.

Bonus video: