Alternativa: Nedović da vrati mandat PES-u

Oni su naveli da čvrsto vjeruju da će Nedović ostati dosljedna svojim stavovima koje je iznosila u prethodnom periodu, da Bošnjačka stranka nije prihvatljiv partner za formiranje nove vlade

13459 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Alternativa Crna Gora
Foto: Alternativa Crna Gora

Organizacija Alternativa Crna Gora saopštila je danas da svoj poslanički mandat vraća Pokretu Evropa sad (PES), pozivajući svoju koleginicu Jelenu Nedović da učini isto.

Kako su "Vijestima" saopštili izvori iz PES-a i kako je to indirektno potvrđeno iz Alternative, Nedović je napustila tu organizaciju i priklonila se pokretu kojim rukovodi mandatar Milojko Spajić. Alternativa je bila na izbornoj listi PES-a i dobila je jedno poslaničko mjesto, koje je pripalo Nedović.

Mandat pripada poslaniku, a ne partiji.

"U cilju poštovanja političke etike, moralnih vrijednosti i principa, Alternativa Crna Gora, kao organizacija koja od samog nastanka baštini ove vrijednosti, obavještava cjelokupnu javnost da mandat koji nam je povjeren na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine vraća Pokretu Evropa sad, uz uvjerenje da će ovo postati praksa u budućem političkom životu Crne Gore. Pozivamo našu dosadašnju predstavnicu, g-đicu Jelenu Nedović, kojoj smo povjerili važnu poziciju, da učini isto i vrati mandat, kako bi zajednički sačuvali njen i integritet organizacije, koju je ona do sad predstavljala", saopštili su iz Alternative.

Oni su naveli da čvrsto vjeruju da će Nedović ostati dosljedna svojim stavovima koje je iznosila u prethodnom periodu, da Bošnjačka stranka nije prihvatljiv partner za formiranje nove vlade.

"Kao osoba koja je dobar dio svog radnog vijeka provela u instituciji Ombudsmana, štiteći ljudska prava i slobode, njihovu riječ i integritet, želimo da vjerujemo da će i ovog puta biti na strani naroda i javni interes staviti ispred ličnog", poručili su iz Alternative.

Bonus video: