Milović: ZBCG na ponudu odgovorio napadima, sad krivce tražite među vama

Funkcioner PES-a večerašnje proteste nazvao "potpunim fijaskom"

36647 pregleda 158 reakcija 140 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Učešće koalicije "Za budućnost Crne Gore" u vlasti nije nikakvo očuvanje izborne volje, niti su oni ekskluzivni zastupnici Srba u Crnoj Gori, poručio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović.

"Pružili smo im ruku, iako nas evo godinu dana satanizuju i vulgarno napadaju, nas, porodice, montiraju, kleveću... Na ponudu su odgovorili višenedjeljnim ismijavanjima i napadima. Sada krivce tražite među vama, a ne među nama", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Večerašnje proteste nazvao je "potpunim fijaskom".

"Potpuni fijasko nečeg što zovu 'Odbrana izborne volje' jer građane ne mogu da varaju oni koji su srušili izbornu volju od 30. avgusta i podržavali Dritanovu i DPS vladu sa manjinama (plus Ranko i Raško) i oni koji se pozivaju na očuvanje 'Amfilohijevog zavjeta', kada znamo da je svaki Amfilohijev potez bio usmjeren protiv lidera DF-a (sada ZBCG), od toga da ih je uklonio iz prvih redova litija, stavio na začelje poslaničke liste, do sprečavanja ulaska u vladu, a oni ga tada psovali i vrijeđali. ZBCG je glasalo 44 hiljade birača (14.7 odsto), otprilike 20 odsto od ukupnog broja punoljetnih Srba, odnosno svaki peti Srbin u Crnoj Gori glasa ZBCG. Da i ne govorim da je njih glasao svaki sedmi izašli birač, a svaki trinaesti punoljetni birač u Crnoj Gori", napisao je Milović.

Bonus video: