Gorčević: Poštovanje svim ženama koje su se ikad usudile da uđu u politiku

"Kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju - pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo"

22297 pregleda 102 reakcija 42 komentar(a)
Gorčević, Foto: Evropa sad
Gorčević, Foto: Evropa sad

Članica Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) i poslanica u Skupštini Maida Gorčević iskazala je poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu.

U saopštenju ona je navela da su se prethodnih dana mogli čuti razni narativi, koji imaju za cilj da omalovaže svaku ženu koja je iznijela svoj stav, za ili protiv trenutne političke situacije.

Ona se oglasila zbog omalovažavanja žena i verbalnih napada na društvenim mrežama na poslanicu Jelenu Nedović nakon što je ona suprotno stavu organizacije kojoj je pripadala (Alternativa) podržala plan mandatara Milojka Spajića za izbor vlade.

"Kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju - pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo. Da li se ovakvim postupcima od strane pojedinaca i političkih subjekata šalje poruka ženama da će biti 'razapete' ukoliko iznesu stav i pokažu da u muškom odijelu mogu više i od pojedinih pripadnika jačeg pola", pitala je Gorčevič.

Osudila je napade, prozivke i ucjene upućene svim koleginicama, koje su bile na udaru proteklih dana.

"Neke od njih su majke, sestre, a prije svega i nečija djeca", navela je Gorčević.

Bonus video: