Milatović primio novoimenovane ambasadore Paname, Gruzije, Japana i Kube

Milatović upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore - članstvom u Evropskoj Uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa

2262 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, ambasadora - Julie Limberopulos, ambasadorke Paname, Tamare Liluašvili, ambasadorke Gruzije, Akira Imamure, ambasadora Japana i Lejdea Ernesta Rodrigeza Hernandeza, ambasadora Kube.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

"Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj Uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa. Razgovarao je i na temu snaženja političke i ekonomske saradnje u brojnim oblastima", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Dodaje se da su ambasadori poručili da će tokom trajanja diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Bonus video: