Krivokapić: Države u regionu su sve više autokratske

Gostujući na konferenciji Korčulanske škole u Cavtatu, Krivokapić je rekao da se u Crnoj Gori, kao nikad do sad, vrši politički progon žena koji je porušio tradicionalni moralni kodeks društva
13 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.08.2017. 05:44h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić ocijenio je da države u regionu postaju sve više autokratske, dok se mladi iseljavaju u potrazi za poslom i socijalnom pravdom. Gostujući na konferenciji Korčulanske škole u Cavtatu, Krivokapić je rekao da se u Crnoj Gori, kao nikad do sad, vrši politički progon žena koji je porušio tradicionalni moralni kodeks društva.

“Konstatovano je da se Evropska unija (EU), a i naš region suočava sa mnogim političkim i razvojnim izazovima koji zahtjevaju izlaženje iz okvira dosadašnjih nazadnih - neoliberalnih, konzervativnih i idejno zastarjelih riješenja u stremljenjima za socijalnu pravdu, ljudska i rodna prava i društvenu solidarnost. Međugeneracijska solidarnost, usaglašavanje društvenih interesa treba da bude okosnica politika koje će doprinjeti stabilnosti, razvoju i saradnji u regionu", navodi se u saopštenju sa konferencije.

Cilj Korčulanske škole, koju organizuje Centralno- -evropska mreža za rodnu ravnopravnost, je da se kroz politički dijalog razgovara o trenutnom stanju na Balkanu. Kako se navodi, konferenciji u Cavtatu prisustvovao je i predsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Bonus video: