Krivokapić: Kad je formirana manjinska vlada, DF nije mahao pričom da su Srbi ostali van nje

"Dubina ih utišala, a prijetnje blokadama saobraćajnica su ostale na nivou blefa", naglasio je Krivokapić

30628 pregleda 309 reakcija 104 komentar(a)
Zdravko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Zdravko Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas, komentarišući aktuelne političke prilike u vezi formiranja vlade, da svjedočimo zamjenama teza, besmislenim uslovljavanjima, djelovanju naručenih medija i analitičara...

On je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da se svi plaše uspjeha mandatara i lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića i njegove partije.

"Svjedočimo ovih dana zamjenama teza, besmislenim uslovljavanjima, djelovanju naručenih medija i analitičara, neprincipijelnom svrstavanju, a najmanje programskim određenjima i obećanjima. Svi se plaše obećanja 450 eura minimalna penzija, 1000 eura prosječna plata, sedam sati rada dnevno…, odnosno Mikijevog uspjeha i jačanja PES-a", naveo je Krivokapić.

On je, komentarišući ovosedmične blokade saobraćajnica u znak protesta protiv Spajićevog plana da formira vladu bez koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), odnosno doskorašnjeg Demokratskog fronta (DF), rekao da se taj savez nije previše bunio kad je formirana aktuelna, manjinska vlada bez njih.

"Tokom trajanja od milošte nazvanog avanturizma - manjinska vlada, tadašnji DF se nije bunio, nije mahao pričom da su Srbi ostali van vlade, nije vodio kampanju lične diskreditacije, niti je dijelio brojeve telefona poslanika koji su namjerili da glasaju 43. vladu zajedno sa DPS-om (Demokratska partija socijalista). Dubina ih utišala, a prijetnje blokadama saobraćajnica su ostale na nivou blefa", naglasio je Krivokapić.

Bonus video: