Jadranka Kosor o izjavi Milatovića: Ko su ti koji nisu htjeli Crnu Goru u EU

"Nije Crna Gora u njegovo vrijeme ušla ni u NATO, pa eto", kazala je bivša hrvatska premijerka

23476 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor reagovala je povodom današnje izjave predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i upitala koji to političari u Hrvatskoj, kako on tvrdi, nisu željeli Crnu Goru u Evropskoj uniji.

"Veli crnogorski predsjednik da problemi, otvorena pitanja između Crne Gore i Hrvatske, nisu nastala u njegovo vrijeme pa on nije odgovoran. Nije Crna Gora u njegovo vrijeme ušla ni u NATO, pa eto. I da neki bivši u Hrvatskoj nisu htjeli Crnu Goru u EU. A koji to", napisala je ona na društvenoj mreži Iks.

Milatović je na današnjoj pres konferenciji, sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, ocijenio da zvanični Zagreb može mnogo da pomogne Crnoj Gori na evropskom putu, ali da to nije bio slučaj ranije.

"Mnogi političari koji su izgubili u Hrvatskoj svoju podršku, nijesu baš pomagali našem crnogorskom putu, čak naprotiv, radili su sve suprotno ubrzanju našeg evropskog članstva i to sam prenio tokom razgovora predsjedniku Milanoviću, nadajući se da će zvanični Zagreb dodatno biti blagonaklon prema ubrzanju našeg evropskog puta", rekao je Milatović.

Bonus video: