DPS: Milatović je tokom posjete Hrvatskoj pokazao da nije dorastao funkciji koju obavlja

"Da zna, i da ima ko da ga poduči, znao bi da je neprimjereno u inostranstvu blatiti sopstvenu državu", kazali su iz DPS-a

16544 pregleda 85 reakcija 85 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) su saopštili da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tokom posjete Hrvatskoj pokazao da nije dorastao funkciji koju obavlja.

"Slučajni predsjednik Jakov Milatović sve više pokazuje svoje pravo lice koje je u suštini antievropsko i anticrnogorsko i koji budućnost Crne Gore vidi sa istoimenom koalicijom čija je vizija budućnosti – povratak u prošlost", saopštili su iz DPS

Iz te partije su ocijenili da je Milatović tokom posjete Hrvatskoj pokazao da je nedorastao funkciji koju obavlja, te dodali da ga "s pravom prati već ustaljeni epitet – slučajni".

"Potvrdio je to i svojim pravdanjem, šta god ga pitali na presu, da on siromah nizašta nije kriv. Samo što još u svoju odbranu nije priznao da nije kriv ni što su ga izabrali da radi posao koji niti zna, niti mu pristaje. Kao da je za njega smišljena izreka: ne zna, a učiti se ne da. Da zna, i da ima ko da ga poduči, znao bi da je neprimjereno u inostranstvu blatiti sopstvenu državu. Da to ne priliči nikome, a kamo li njenom nesrećnom predsjedniku", piše u saopštenju DPS-a.

U saopštenju navode i kako Milatović "za sve probleme kaže da ih je naslijedio".

"A zaboravlja pritom da je naslijedio nezavisnu Crnu Goru, a time i mogućnost da bude biran za šefa države, koja je članica NATO, i koja je uprkos opstrukcijama i vlade u kojoj je bio jedan od ključnih ministara, i dalje lider evropskih integracija sa snažnom ekonomijom. Iako su se protiv toga borili i bore mnogi, posebno njegovi partneri iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" koju on na sve načine – čak i prilikom državnih diplomatskih posjeta, nastoji da ugura u Vladu Crne Gore.", dodali su.

Iz DPS-a su kazali da su svi oni koji su na takav način željeli da usmjeravaju Crnu Goru završili kao "marginalna fusnota u istoriji naše države".

"Baš poput njegovog idola Momira Bulatovića ili političkog oca Zdravka Krivokapića", zaključili su.

Bonus video: