Abazović primio novu britansku ambasadorku: Razvoj i bolji standard građana da budu u vrhu agende

„Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo značajan doprinos reformskim procesima u Crnoj Gori. Možda i najveću podršku dobili smo na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rezultati koje smo postigli i na koje smo ponosni su zajednički”, kazao je premijer

2592 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Razvoj i bolji standard građana moraju biti u vrhu agende aktuelne i buduće Vlade, zaključeno na sastanku premijera Dritana Abazovića i nove britanske ambasadorke u Crnoj Gori Don Meken.

Abazović je rekao da su odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva veoma dobri i ukazao na „izuzetan stepen saradnje sa britanskom ambasadom u Podgorici”. On je ambasadorki Meken poželio uspjeh u predstojećem mandatu i izrazio uvjerenje da će se saradnja britanske ambasade sa Vladom nastaviti na visokom nivou, saopšteno je iz kabineta premijera.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo značajan doprinos reformskim procesima u Crnoj Gori. Možda i najveću podršku dobili smo na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rezultati koje smo postigli i na koje smo ponosni su zajednički”, kazao je premijer.

Abazović i Don Meken
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Ambasadorka Meken je, kako se navodi, rekla da se raduje dolasku u Crnu Goru i izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da podržava razvojnu perspektivu Crne Gore na temelju zajedničkih vrijednosti, a posebno u dijelu saradnje u okviru NATO-a.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u zemlji i regionu i saglasili se da razvoj i bolji standard građana moraju biti u vrhu agende ove i buduće Vlade", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji prostor za jačanje saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti finansijskih istraga, sajber bezbjednosti, borbe protiv dezinformacija i privlačenja stranih direktnih investicija.

Bonus video: