Demokrate: Borićemo se da ispravimo nepravdu nanesenu Žabljaku

U saopštenju se dodaje da u samom gradu ne postoji kanta za otpatke koja ima dno, ne postoji kontejner u užem centru grada, već se ugostitelji dovijaju kako se da se riješe otpada koji se gomila, nedostaju info table, putna signalizacija, ulična rasvjeta je skoro pa nepostojeća
2 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 27.08.2017. 12:05h

Žabljak i durmitorski kraj privode kraju još jednu ljetnju turističku sezonu, saopštio je Opštinski odbor žabljačkih Demokrata.

"Za kalendarsku godinu 2017/18 to će ujedno biti i jedina sezona, pošto zimska, zbog raznih "uspjelih" privatizacija i "strateških" investitora, više i ne postoji. Lokalni funkcioneri iz svojih udobnih fotelja i sa plaža gdje provode bolovanja razbacuju se statističkim podacima od 55% porasta gostiju u odnosu na prošlu godinu, iz izvora samo njima znanim, pokušavajući da predstave da su upravo oni zaslužni za taj izuzetno veliki porast gostiju i "uspjeh" sezone. Međutim, situacija na terenu govori suprotno. U svakom segmentu, lokalna uprava podbacila je i još jednom izdala građane Žabljaka", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u samom gradu ne postoji kanta za otpatke koja ima dno, ne postoji kontejner u užem centru grada, već se ugostitelji dovijaju kako se da se riješe otpada koji se gomila, nedostaju info table, putna signalizacija, ulična rasvjeta je skoro pa nepostojeća.

"Vode ima centar grada, kako ne bi propala sezona, dok ispaštaju prigradska naselja i sela koja vode više nemaju nego što imaju, a svakog dana veći dio grada je pod blokadom u nedostatku bilo kakvog parkinga. Zaposlene u lokalnoj TO više zanima da napune svoje lične smještaje ili da za lijepu proviziju na silu prodaju razne turističke ture, nego da rade svoj posao - gosta servisiraju na častan način i pomognu mu da isplanira odmor. Maćehinski odnos uprave Nacionalnog parka prema prirodi o kojoj im je posao da se staraju doveo je do toga da šetnja oko Crnog jezera više liči na šetnju po deponiji, nego po jednom od najljepših jezera u Evropi. Needukovano osoblje, nedostatak toaleta, parkinga, ostaci starog restorana i polu završen novi, kao i desetine improvizovanih štandova koji na 30 stepeni Celzijusa u nesanitarnim uslovima prodaju hranu i piće, čine da NP Durmitor liči više na vašarište nego na dio Ekološke prijestonice Crne Gore", saopšteno je.

U saopštenju žabljačkih Demokrata navodi se da "dok se lokalna ispostava OKG DPS baškari na suncu, Demokrate Žabljak vrijedno rade i svakodnevno obilaze domaćinstva kako bi se upoznali sa problemima stanovništva na koje je uprava zaboravila."

"Tako smo dane proveli u Njegovuđi – nekada okosnici razvoja durmitorskog kraja, a sada mjesta iz kojeg ljudi napuštaju svoja ognjišta. Srce Njegovuđe je bilo preduzeće SIK "Velimir Jakić" koje je preživjelo drugi svjetski rat i sankcije devedesetih, ali nije uspjelo da preživi pogubnu politiku DPS-a, lokalnih funkcionera i tadašnjeg ministra Petra "ko je pušio o trošku države" Ivanovića, kojem se djevojčiće zalijeću na auto i udaraju glavom u isto. Njihov "strateški" investitor opustošio je pilanu i ostavio bez posla desetine građana, koji sada nezaposleni pokušavaju makar da se izbore da im se uplate doprinosi i poveže 5 godina radnog staža, kako bi mogli u pošteno zarađenu penziju. Međutim, vlast nema sluha ni vremena za njih, jer dok su uništavali i ostavljali bez hljeba cijelo jedno naselje i desetine porodica, lokalni funkcioneri su donijeli odluku da sebi povećaju plate do 30%. Dok su u bescijenje prodali svaki pedalj opštinske zemlje, svoj nerad naplaćuju i preplaćuju, i služe samo sebi i svom džepu. Demokrate služe samo građanima i borićemo se svim legalnim i legitimnim sredstvima kako bi ispravili nepravdu nanesenu višedecenijskom pogubnom politikom organizovane kriminalne grupe, kako na Žabljaku, tako i u cijeloj Crnoj Gori", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: