SNP i Demokrate Andrijevica: Inicijative o smjeni predsjednika Opštine i SO imaju za cilj stvaranje nove većine

"Da se primijetiti da je podnosiocima pomenutih inicijativa zasmetalo to što se na području naše opštine izvode brojni radovi u cilju stvaranja boljih uslova za život lokalnog stanovništva"

4561 pregleda 2 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Tufik Softić
Andrijevica, Foto: Tufik Softić

Postalo je više nego očigledno da inicijative o smjeni predsjednika Opštine Andrijevica i predsjednika Skupštine Opštine (SO) od strane predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) i nekoliko "odmetnutih" odbornika imaju za cilj stvaranje neke nove skupštinske većine i omalovažavanje dobrih rezultata koje u poslednje vrijeme postiže lokalna vlast, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Andrijevica i Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Andrijevica.

"Da se primijetiti da je podnosiocima pomenutih inicijativa zasmetalo to što se na području naše opštine izvode brojni radovi u cilju stvaranja boljih uslova za život lokalnog stanovništva. Vjerovatno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je za vrijeme aktuelne lokalne vlasti asfaltirano znatno više puteva u našoj opštini nego za vrijeme vladavine DPS-a. Podnosioci naznačenih inicijativa kroz političku priču o navodnim zloupotrebama čelnika Opštine žele da anuliraju činjenicu da se trenutno na području Andrijevice realizuju projekti vrijedni preko dva miliona eura. Vjerovatno ne mogu da shvate da više jedna uska grupa ljudi ne može da, kroz spovođenje određenih poslova, ubrira za sebe pozamašne benefite i tako stvara ogromno bogatstvo na račun državnog novca, a sve prko leđa osiromašemog naroda. A taj osiromašeni narod, i svaki, ioale, dobronamjerni građanin uviđa kako političke strukture koje su inicirale inicijative o smjeni opštinskih čelnika ovih dana rone krokodilske suze zbog činjenice da je Vlada Crne Gore našoj Opštini opredijelila milion eura za unapređenje lokalne infrastrukture", ističe se u zajedničkom saopštenju SNP i Demokrata Andrijevice.

Oni su dodali da "postaje jasno da te grupe žele da smijene opštinske čelnike kako bi se dočepale tog miliona i krčmile ga kako njima odgovara".

"Poručujemo da će taj milion biti upotrijebljen za ono zašta je i namijenjen, iako bi oni voljeli da taj novac završi u privatne džepove, ili da se preko smjene opštinskih čelnika, stavi van funkcije. Zato bi bilo bolje da se podnosioci pomenutih inicijativa, umjesto političkih podmetanja i iznošenja neistina, zapitaju zašto su svojim neizglasavanjem odluka o naknadama za korišćenje pristupnih putevima budžet Opštine oštetili za 200 hiljada eura. Poručujemo da mi govorimo jezikom stvarnih i argumentovanih činjenica, a ne jezikom lažnih optužbi, kako to čine podnosioci inicijativa za smjenu opštinskih čelnika. Uostalom, neka dokažu ko je iz aktuelne vlasti i na koji način pribjegavao zloupotrebama koje imputiraju, a mi svakako imamo dosta materijala da dokažemo kakvim se sve nezakonitim radnjama služila andrijevička DPS elita zajedno sa satelitima koji im i danas stoje na usluzi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: