Todorović: Krvavca je DPS pozajmio PES-u, Đukanovićevom režimu je vjerno služio do 30. avgusta

"DPS drži u šaci Spajićeve pulene, a možda i njega samog, i nikako ne dozvoljava da koalicija Za budućnost Crne Gore bude u vladi jer ništa sto bi išlo u korist Đukanoviću, DPS-u, mafiji i tajkunima ne bi moglo proći na vladi u kojoj je ZBCG"

18583 pregleda 62 reakcija 63 komentar(a)
Todorović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Todorović, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Posljednje izjave Spajićevog (Milojko Spajić - lider Pokreta Evropa sad i mandatara za sastav nove vlade) dijela PES-a (Pokret Evropa sad) pokazuju koja je to linija pucanja ove partije, saopštila je danas Jovana Todorović, portparolka (Demokratske narodne partije (DNP) - koalicija "Za budućnost Crne Gore".

"Na jednoj strani su oni koji su pristigli iz DPS-a, koji ne žele Srbe i ZBCG u vladi i oni drugi koji hoće da se vlada formira od pobjednika 30. avgusta i onih koji su podržali Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima. DPS linija je sada agresivnija i podržana od DPS medija koji na sva usta hvale Spajića i njegove otklone od ZBCG kao glavnog protivnika Mila Đukanovića. Među perjanicama DPS-PES linije je Branko Krvavac koga je DPS pozajmio PES-u. Krvavac je godinama bio uposlenik u ministarstvu finansija u koje ga je dovela ćerka Radoja Žugića i on je tipičan primjer partijskog DPS zapošljavanja i Đukanovićevom režimu je vjerno služio do 30. avgusta", istakla je Todorović u saopštenju.

Branko Krvavac, član Predsjedništva PES je ranije danas saopštio da su iz ZBCG više puta odbili ponudu, a da su je prihvatili nakon što su zaključili da postoji većina za Vladu.

"Veliki broj funkcionera PES-a je poput njega uhljebljivan od strane DPS-a, a dugovi se moraju vraćati. Krvavac zato sada vraća dug DPS-u i Radoju Žugiću, i najveći je protivnik formiranja većine od pobjednika 30. avgusta i onih koji su podržali Jakova Milatovića. I tu su osnovni problemi, jer DPS drži u šaci Spajićeve pulene, a možda i njega samog, i nikako ne dozvoljava da koalicija Za budućnost Crne Gore bude u vladi jer ništa sto bi išlo u korist Đukanoviću, DPS-u, mafiji i tajkunima ne bi moglo proći na vladi u kojoj je ZBCG", kazala je Todorović.

Bonus video: