Abazoviću i kabinetu za plate 13.906 eura

Premijer u avgustu primio 1.907 eura, najveću zaradu u njegovom kabinetu dobila savjetnica Jovana Bojović - 1.483 eura

7721 pregleda 11 komentar(a)
S jedne od sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
S jedne od sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Za (neto) plate premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i njegovog kabineta u avgustu je izdvojeno 13.906 eura.

To pokazuju podaci iz liste obračuna zarada javnih funkcionera za protekli mjesec, objavljene juče na sajtu Vlade.

Prema tim informacijama, premijer je u avgustu primio 1.907 eura. U njegovom imovinskom kartonu za prošlu godinu, dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), piše da je Abazović član više radnih tijela Vlade, i da naknadu dobija u dva - Savjetu za kontrolu biračkog spiska i Vijeću za nacionalnu bezbjednost. On je u Savjetu primio nešto preko 880 eura (po 220 za četiri mjeseca) dok u imovinskom kartonu nema podataka o naknadi za rad u Vijeću.

Kad je riječ o članovima premijerovog kabineta, najviše novca u avgustu primila je njegova savjetnica i rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Jovana Bojović - 1.483 eura. Nakon nje slijede Abazovićev savjetnik za pravna pitanja Ivo Šoć sa 1.433 eura, savjetnica za investicije Marija Krgović sa 1.410 eura, savjetnik za unutrašnju politiku i politički sistem Sergej Sekulović sa 1.404 eura...

Premijerov savjetnik za medije Miloš Perišić u avgustu je zaradio 1.386 eura, po 1.380 primili su šefica Abazovićevog kabineta Ana Rašović i savjetnik za digitalne medije Radivoje Koprivica, zamjenica šefice kabineta Jelena Petrović dobila je 1.198 eura, dok je najmanje novca primila rukovoditeljka Kancelarije za komunikaciju s građanima Dušica Vuković - 922 eura.

Na listi obračuna za avgust nalaze se i podaci o zaradama dvojice potpredsjednika i ministara Vlade, Ervina Ibrahimovića i Vladimira Jokovića, te ministra bez portfelja Zorana Miljanića. Ibrahimović, potpredsjednik za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija, u avgustu je primio 1.984 eura, Joković, potpredsjednik za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, zaradio je 1.867 eura, dok je Miljanić dobio 1.945 eura.

U Ibrahimovićevom imovinskom kartonu piše da on prima naknadu i kao predsjednik Nacionalnog savjeta za analizu i praćenje sigurnosti snabdijevanja energijom i energentima, i da je od toga zaradio ukupno 600 eura.

Joković, prema podacima iz kartona, ostvaruje naknadu u tri radna tijela - Komisiji Ministarstva zdravlja za rješavanje statusa Opšte bolnice Meljine, u Nacionalnom savjetu za analizu i praćenje sigurnosti snabdijevanja energijom i energentima, te u Vladinom Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte. U Komisiji za bolnicu Meljine primio je ukupno 500 eura, Nacionalnom savjetu za energente 600, dok je u Savjetu za privatizaciju za sedam mjeseci zaradio 875 eura.

Miljanić, po podacima sa sajta ASK-a, ostvaruje naknadu kao zamjenik predsjednika Komisije za istraživanje napada na novinare i kao član odbora kompanije Wireless Montenegro. U Komisiji prima 266 eura mjesečno, a u Wireless Montenegro 500 eura.

U Generalnom sekretarijatu najveće plate primaju Raonić i Marić

Kad je riječ o rukovodećem timu Generalnog sekretarijata Vlade, podaci iz liste obračuna pokazuju da je generalni sekretar Boris Marić u avgustu primio 1.617 eura, a njegov zamjenik Ilir Harasani 1.504 eura.

Pomoćnica generalnog sekretara - rukovoditeljka Sektora za poslove Vlade Jelena Krivokapić dobila je 1.188 eura, pomoćnik - rukovodilac Sektora za poslove protokola Simeun Raonić 1.736 eura, v. d. pomoćnica - rukovoditeljka Sektora za strateško planiranje i koordinaciju politika Vlade Almedina Vukić 1.224 eura, dok je pomoćnica - rukovoditeljka Sektora za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Nada Vojvodić primila 1.247 eura.

Bonus video: