Milatović na Samitu lidera Brdo Brioni Procesa 10. i 11. septembra

Samitu će prisustvovati i lideri iz regiona, predsjednik Srbije, predsjednica Kosova, predsjednik Albanije i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine

3089 pregleda 3 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovaće 10. i 11. septembra na Samitu lidera zemalja učesnica Brdo Brioni Procesa, rečeno je iz njegovog kabineta.

Milatović, kako je najavljeno, putuje sjutra u Skoplje gdje će, na poziv predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar, učestvovati na Samitu.

"Milatović će sjutra veče biti gost na neformalnoj večeri koju će uoči početka samita za lidere zemalja učesnica prirediti predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski", piše u saopštenju.

Samitu će prisustvovati i lideri iz regiona, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, predsjednik Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Proces Brdo - Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsjednika Republike Slovenije i Republike Hrvatske, i najprestižnija je regionalna inicijativa koja daje političke rezultate i podstiče politički dijalog između zemalja regiona.

Bonus video: