DPS Žabljak: Djelovanje aktuelne lokalne vlasti ukazuje na svojevrsnu anarhiju i bezvlašće

"I pored brojnih predizbornih obećanja da će se prevashodno baviti potrebama građana, faktičko stanje ukazuje da lokalna vlast prosto nema sposobnost da rješava probleme", rekli su iz DPS-a

2875 pregleda 8 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Umjesto da se vlast na Žaljaku bavi rješavanjem gorućih problema, sa, između ostalog, 1.300.000 eura novca u kasi koje im je ostavila prethodna lokalna vlast na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), oni na istu tu vlast samo prebacaju krivicu za svoju nesposobnost, kazali su iz opštinskog odbora te partije na Žabljaku.

Kako je saopšteno, iz DPS-a smatraju da je situacija na Žabljaku "alarmantno teška", te da je za to kriva lokalna vlast, koja je, prema njihovom mišljenju, opštinu dovela do takvog stanja.

"Stanja da ni na jednom polju nemamo funkcionalan i održiv sistem", kazali su.

I pored brojnih predizbornih obećanja da će se prevashodno baviti potrebama građana, dodaju, faktičko stanje ukazuje da "lokalna vlast prosto nema sposobnost da rješava probleme sa kojima se naši sugrađani svakodnevno susrijeću".

"Tako, dok je u vrijeme naše vlasti na Žabljaku svake sedmice ordiniralo i po sedam eminentnih doktora specijalista iz Kliničkog centra Crne Gore, danas žitelji Žabljaka prinuđeni su da na zdravstveni pregled odlaze u zdravstvene ustanove u drugim okolnim gradovima i tako potraže zdravstvenu njegu", naveli su iz DPS-a.

Dodali su i da pored problema u zdravstvu, ni u sektoru obrazovanje "nije ništa bolje".

"Nekada se nastava u školama odvijala po planu i programu, i nije bilo ni primisli o tome da na Žabljaku nedostaje učitelja, nastavnika i drugog neophodnog nastavnog kadra, međutim dolaskom “oslobodioca” i sektor obrazovanja doveden je u potpuno rasulo", rečeno je iz žabljačkog DPS-a.

Prema njihovim riječima, djelovanje aktuelne lokalne vlasti ukazuje na svojevrsnu anarhiju i bezvlašće.

"Bezvčašće u vidu sječe stabala u srcu Nacionalnog parka Durmitor, partijskih zapošljavanja politički podobnih bez adekvatne školske spreme i obaveze raspisivanja javnog oglasa, neraspisivanju tendera za brojne javne radove na teritoriji naše opštine,…Osim toga na djelu smo vidjeli i uklanjanje dječijeg igrališta, čiju izgradnju je finansirala ambasada Italije, i to za potrebe izgradnje hrama, čime je najmlađim mališanima uskraćena mogućnost bezbrižnog i sadržajnog odrastanja u zabavi i igri.", kazali su.

Kako navode, lokalna vlast je građanima Žabljaka najavila uvećanje računa za vodu od nove godine za 70 odsto što će, prema njihovim riječima, biti "dodatni atak na i onako opterećen budžet naših sugrađana".

"Sve navedeno implicira da je stanje u našoj opštini zaista više nego teško, te da Žabljak u ovoj i ovakvoj lokalnoj vlasti niti ima sposoban kadar niti ima istinske domaćine koji će se baviti nagomilanim problemima sa kojima se Žabljačanke i Žabljačani svakodnevno susrijeću", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: