Mandić: Spajić nema šanse da sastavi vladu od pobjednika izbora, pregovore vratiti na početak

Lider NSD-a je rekao da će sljedeće sedmice biti jasno da li se razgovori vraćaju na početak ili se, kako navodi, krenulo "putem bez povratka"

25164 pregleda 148 reakcija 150 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić pozvao je mandatara za sastav vlade Milojka Spajića da pregovore vrati na početak, kako bi, kako je naveo, ostvarili ono što su građani od njih očekivali.

Rekao je da je, nakon izjave lidera SNP-a Vladimira Jokovića, otkriveno da Spajić nema šanse da sastavi kabinet od "pobjednika izbora".

Mandić je, u gostovanju na TV Pink, rekao da će sljedeće sedmice biti jasno da li se razgovori vraćaju na početak ili se, kako navodi, krenulo "putem bez povratka".

Važno je, smatra on, da se pregovori vrate na početak i da se Spajić oslobodi "uticaja ambasada, tajkuna i bezbjednostnih struktura Mila Đukanovića, koje je on poslao navodno u PES da pomognu Spajiću".

Mandić je rekao kako najviše zabrinjava to što Pokret Evropa sad "ne vidi opasnost" od povratka Demokratske partije socijalista.

"Milo Đukanović se nije povukao, djeluje iz drugog plana, a DPS čeka svoju priliku i uočava u ovome što radi Spajić dobru šansu da se vrati", dodao je.

Tvrdi i da će kriminalni klanovi uraditi sve da koalicija "Za budućnost Crne Gore" ne dođe na vlast.

Bonus video: