Milatović na neformalnoj večeri sa liderima zemalja Zapadnog Balkana uoči samita u Skoplju

Teme samita biće proces pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji, klimatske promjene i poboljšanje uslova za život i rad mladih u regionu.

4007 pregleda 6 komentar(a)
Milatović na večeri sa liderima iz regiona, Skoplje, Foto: Predsjednik Crne Gore
Milatović na večeri sa liderima iz regiona, Skoplje, Foto: Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović doputovao je u Skoplje gdje, na poziv predsjednika Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog, prisustvuje neformalnoj večeri sa liderima zemalja članica Brdo Brioni Procesa uoči početka sjutrašnjeg samita, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se navodi, teme samita biće proces pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji, klimatske promjene i poboljšanje uslova za život i rad mladih u regionu.

Milatović i Panderovski
Milatović i Panderovskifoto: Predsjednik Crne Gore

"Uz predsjednika Sjeverne Makedonije, domaćini samita su i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar", piše u saopštenju Milatovićevog kabineta.

Neformalna večera lidera regiona
Neformalna večera lidera regionafoto: Predsjednik Crne Gore

Samitu će prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu, predsjednik Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Proces Brdo- Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsjednika Republike Slovenije i Republike Hrvatske, i najprestižnija je regionalna inicijativa koja daje političke rezultate i podstiče politički dijalog između zemalja regiona.

Bonus video: