ZBCG: Tunel ispod Višeg suda podsjeća na scenu iz "Narkosa", sada jasno zašto drugima smeta naše učešće u vlasti

"Ko zna koliko postoji takvih tunela po Crnoj Gori, ovo je tek prvi otkriveni. Preko raznih tajnih prolaza su mnogi nosili svašta na skrivene lokacije i račune po svijetu i uvijek u svrhu pljačkanja države i građana"

15187 pregleda 32 reakcija 31 komentar(a)
Foto: ZBCG
Foto: ZBCG

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) reagovala je povodom pronalaska tunela ispod Višeg suda rekavši da tunel podsjeća na scene iz serije "Narkosi", te da ovaj događaj govori da je Crna Gora obećana zemlja narko klanova.

Oni su istakli da je "zarobljeno sudstvo u kandžama mafije toliko "zaboravilo" na svoj posao da je neko duži vremenski period mogao ležerno preturati po sudskom depou i tamo raditi šta mu volja."

"Očigledno da pravosuđe nema kontrolu ni nad papirima i dokazima, a imaju nad ljudskim sudbinama i životima. Jer kako drugačije objasniti da je neko uspio uz pomoć tehnike iskopati tunel usred centra Podgorice, da to niko ne vidi i ne čuje, a da pritom ne postoji ozbiljna zaštita depoa? Tako nešto, izgleda, ima samo u filmovima i u ovoj zemlji gdje klanovi slobodno kopaju ispod gradova tragajući za svetim kriminogenim gralom", navodi se u saopštenju koalicije koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija.

Poručili su da je, kako piše u saopštenju, nervozna izjava predsjednika Višeg suda Borisa Savića da, navodno, ništa iz depoa nije ukradeno je samo pokriće za neviđenu bruku koju su doživjeli sudstvo i crnogorske institucije.

"Možemo samo zamisliti šta je sve moglo biti otuđeno, a ukoliko nije ništa odnijeto, da li je možda zamijenjeno ili unešeno nešto čega dosad tamo nije bilo", dodaje se.

"Ko zna koliko postoji takvih tunela po Crnoj Gori, ovo je tek prvi otkriveni. Preko raznih tajnih prolaza su mnogi nosili svašta na skrivene lokacije i račune po svijetu i uvijek u svrhu pljačkanja države i građana", navodi se u saopštenju.

Naglasili su da je sada jasno zašto od 2020. godine smeta učešće koalicije "Za budućnost Crne Gore" u vlasti i zašto se stagnira u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iz ZBCG-a su kazali da su "posebno svjesni oni iz Demokratske partije socijalista (DPS), koje vrijeđa ulazak ZBCG u Vladu, da bi od njihove kriminalne grupe ostali samo dugmići."

"Znaju vrlo dobro da bismo stali na kraj svim kopačima tunela koji drže sve poluge moći i koji su ojadili Crnu Goru. Sa našim političkim savezom u vlasti, nove tunele bi mogli samo da sanjaju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: