Milatović sa Fontanom: Članstvo u NATO zajednička baza za dalju saradnju

"Evropa treba da ima svoj jug i problemi koji postoje treba da se rješavaju zajedničkom strategijom", rekao je predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Italije

2203 pregleda 1 komentar(a)
Milatović i Fontana, Foto: Predsjednik Crne Gore
Milatović i Fontana, Foto: Predsjednik Crne Gore

Vjerujemo da bi upravo Italija mogla da odigra presudnu ulogu kada je u pitanju ubrzanje evropskog puta Crne Gore, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na sastanku sa predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Italije Lorencom Fontanom.

Fontana je, kako se navodi u saopštenju Milatovićevog kabineta, kazao da je uloga Italije da Crnoj Gori olakša evropski put, te da će uraditi sve da pomognu.

"Evropa treba da ima svoj jug i problemi koji postoje treba da se rješavaju zajedničkom strategijom, vi ste već članica NATO-a i to je baza na kojoj ćemo raditi", kazao je Fontana.

Milatović i Fontana
Milatović i Fontanafoto: Predsjednik Crne Gore

Sa njim je, kako se navodi, Milatović kratko prisustvovao redovnom zasijedanju Predstavničkog doma italijanskog Parlamenta gdje je, dodaje se, pozdravljen od strane prisutnih poslanika.

Predstavnički dom Parlamenta Italije
Predstavnički dom Parlamenta Italijefoto: Predsjednik Crne Gore

"Razlog mog dolaska u Rim, u prvu zvaničnu posjetu jednoj od država članica G7 je želja da Italija u narednom periodu igra još snažniju ulogu, ne samo u Crnoj Gori već i cijelom regionu Zapadnog Balkana. Naše zemlje već su saveznice u okviru NATO alijanse, Crna Gora je država koja je najviše odmakla u procesu evropskih integracija, a povezuje nas i isto more", rekao je Milatović.

Kako je rečeno, Fontana je istakao jasnu podršku Italije Crnoj Gori u tom kontekstu.

"Mi možemo da vam pomognemo što se tiče bržeg ulaska u Evropsku uniju, da vam damo sve osnove kako bismo zajedno podigli nivo saradnje" zaključio je Fontana.

Bonus video: