Milatović se sastao sa Tajanijem: Računamo na snažnu podršku Italije u budućnosti

"Računajte na mene, računajte na Italiju, računajte na Evropu. Spremni smo da vas podržimo u ostvarenju vašeg cilja- učlanjenja u Evropsku uniju i da ojačamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa"

5889 pregleda 1 komentar(a)
Milatović i Tajani, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović i Tajani, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Italije Antoniom Tajanijem, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Zahvalni smo za sve što je Italija uradila za nas bilateralno i u okviru Evropske unije, na našem evropskom putu, ali i razvoju demokratskog i prosperitetnog društva u Crnoj Gori. Računamo na vašu snažnu podršku u budućnosti. Crna Gora je zemlja kandidat koja predvodi proces evropskih integracija i sada je trenutak koji i mi i Brisel treba da iskoristimo da taj proces dovedemo do kraja" kazao je Milatović.

Tajani istakao je da dvije zemlje veže istorija prijateljskih i dobrih odnosa.

"Računajte na mene, računajte na Italiju, računajte na Evropu. Spremni smo da vas podržimo u ostvarenju vašeg cilja- učlanjenja u Evropsku uniju i da ojačamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa", poručio je Tajani.

Kako se navodi u saopštenju u posebnom fokusu razgovora bilo je jačanje ekonomske saradnje i u tom kontekstu organizacija posjete Tajanija Crnoj Gori i biznis foruma na kome bi se italijanski privrednici upoznali sa mogućnostima ulaganja u našu zemlju.

"Takođe, bilo je riječi o jačanju saradnje sa Finansijskom policijom (Guardia di Finanza) koja će povećati svoje prisustvo u Crnoj Gori i pružiti neophodnu obuku za naše službenike na prestižnoj italijanskoj akademiji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: