Vukić: Nadležni da utvrde koliko dugo postoji tunel do depoa Višeg suda u Podgorici

"Svjetska medicina ne prepoznaje termin - promaja, ali naše sudstvo izgleda udara odavno u glavu"

7449 pregleda 5 komentar(a)
Vukić, Foto: Luka Zeković
Vukić, Foto: Luka Zeković

Pozivam sve nadležne institucije da utvrde koliko dugo postoji tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, kao i otkrivanje direktnih izvršilaca i nalogodavaca, te i postojanje, pod pretpostavkama, osobe pomagača unutar institucije, koja je bila meta napada, saopštio je danas Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

"Utkanost tridesetogodišnjeg DPS režima u unutarinstitucionalni sistem, ovih dana је opet dobio filmski epilog. Pozivam sve nadležne institucije da utvrde koliko dugo postoji tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, kao i otkrivanje direktnih izvršilaca i nalogodavaca, te i postojanje, pod pretpostavkama, osobe pomagača unutar institucije, koja je bila meta napada. Potrebno je odmah, po hitnom postupku, pristupiti analizi i mjerenju zaplijenjenih količina narkotika koji ako bi se pustile u nedozvoljeni promet vrijede vjerovatno i stotine miliona eura", istakao je Vukić u saopštenju.

On je dodao da je vrijeđanje zdravog razuma tvrdnja da ovaj tunel postoji od nekoliko mjeseci unazad.

"Ovo pokazuje koliko se vodilo računa o dokaznom materijalu i kolika je želja nadležnih bila da se počinioci otkriju i osude. Svjetska medicina ne prepoznaje termin - promaja, ali naše sudstvo izgleda udara odavno u glavu. Da slučaj bude još gori, predsjednik Višeg suda je izjavio da u depou ništa ne nedostaje. Evo, i da uzmemo u obzir da nista nije odnešeno, šta ćemo sa pretpostavkom da postoje podmetnuti dokazi ili ostavljeni drugi otisci i sve to bez vještačenja, s obzirom da sam upoznat sa činjenicom da su u depou smješteni predmeti koji nijesu vještačeni", rekao je Vukić.

Po njegoivim riječima "živjeli smo u privatizovanoj državi u kojoj je sve bilo moguće pa čak i ove tragične scene koje su nam nekada bile fascinantne i gledajuci ih preko TV ekrana".

"Ovim i ovakvim stvarima mora se stati na kraj. Trebaju nam stabilne institucije jer one su temelj svake države", zaključio je Vukić.

Bonus video: