PES: Abazović i Adžić funkcionalno odgovorni za pobjedu mafije nad državom

"Njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogučio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca"

12511 pregleda 34 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) poručio je Građanskom pokretu (GP) URA da oni neće učestvovati "u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države i njenih instuticija, niti u namjeri da legitimno pozivanje na odgovornost pretvore u partijsko prepucavanje".

Iz PES-a su reagovali na navode GP URA koja je ranije danas navela da "mafija ne napada" funkcionere PES-a i poslanike DPS-a, već da su "na udaru uvijek" premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Podsjećamo kolege iz GP URA da borbu protiv mafije ne vode pojedinci iz bilo koje partije, već institucije sistema koje je svaka vlast dužna da gradi i unapređuje, a ne derogira. Probijanjem tunela od stana do depoa Višeg suda mafija je izvela udar na državu i sistem pravosuđa, a ne na Abazovića i Adžića. S druge strane, Abazović i Adžić su ti nosioci funkcija za vrijeme čijeg mandata je značajno oslabljena snaga institucija i oslabljen njen kapacitet da iskoristi šansu za razbijanje kriminalnih klanova koju je Crnoj Gori prije svega dao Europol. U tom smislu, oni su funkcionalno odgovorni za ovu pobjedu mafije nad državom, a njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogučio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca. Zato još jednom pozivamo kolege iz URA da se konačno uozbilje i prestanu da svaku situaciju pretvaraju u komediju.

Bonus video: