Pejović: DPS se uzaludno nudi da bude dio 44. vlade

"Što se tiče PES-a, jedino sigurno mjesto za DPS su opozicione klupe u novom sazivu Skupštine"

20069 pregleda 56 reakcija 41 komentar(a)
Pejović, Foto: Boris Pejović
Pejović, Foto: Boris Pejović

Člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović kazao je da se Demokratska partija socijalista (DPS) "uzaludno nudi kada je u pitanju 44. vlada".

Član Predsjedništva DPS Nikola Rakočević ranije večeras je rekao da nijesu imali nikakve kontakte s mandatarom Milojkom Spajićem, ali i da ne isključuju mogućnost da koalicija "Zajedno" bude dio buduće vlasti.

"Što se tiče PES-a, jedino sigurno mjesto za DPS su opozicione klupe u novom sazivu Skupštine. Ukoliko ova partija ima neke druge kombinacije ili dogovore u vezi većine, neka ih objelodani, pošto naš Pokret nema nikakve ni planove, niti komunikaciju sa DPS-om. Za sličnu propagandu i najave smo imali priliku da čujemo pred svake izbore, pa je PES ostao jedna od rijetkih partija koja nije imala nikakve kombinacije, niti aranžmane sa DPS-om, koga smo porazili na svim nivoima", naveo je Pejović.

Dodao je i da DPS kao partija "čiji su funkcioneri redovni posjetioci ZIKS-a i predmet istrage SDT-a", ne mogu biti njihovi partneri u izvršnoj vlasti.

"Stoga, u ovom slučaju uzaludno je nuđenje DPS-a kada je u pitanju 44. Vlada", zaključio je Pejović.

Bonus video: