Nataša Marković na čelu SD Pljevlja

Nataša Marković se zahvalila na jedinstvenoj podršci svim članovima OO SD Pljevlja, koji su posvećeni njegovanju istinskih vrijednosti socijaldemokratije i socijalne pravde
183 pregleda 2 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 26.08.2017. 13:00h

Za predsjednicu Opštinskog odbora Socijaldemokrata(SD) u Pljevljima izabrana je Nataša Marković, direktorica preduzeća Komunalne usluge. Na prvoj konstitutivnoj sjednici novog saziva Opštinskog odbora Socijaldemokrata Pljevlja, Markovićeva je dobila skoro apsolutnu podršku svojih partijskih kolega uz tri nevažeća listića.

Marković je završila Ekonomski fakultet i Fakultet fizičke kulture, članica je Glavnog odbora SD Crne Gore, bila je odbornik u Skupštini opštine Pljevlja i selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore 2006-2016.

Sjednici je ispred predsjedništva Socijaldemokrata prisustvovao Kenan Hrapović.

Zahavljujući se svojim kolegama na ukazanom povjerenju Marković je kazala da će ta partija i dalje biti primjer odgovornog, savjesnog,transparentnog i predanog rada u službi svih građana.

Osim Markovićeve, mjesni odbori su za predsjednika Opštinskog odbora predlagali i Besaleta Boškovića I Šećera Bajrovića. Predsjedništvo je prihvatilo i predložilo Marković za novu predsjednicu pljevaljskih Socijaldemokrata.

Bajrović je juče obavjestio javnost da je podnio ostavku na članstvo u Socijademokratskoj partiji. On je kazao da o njegovoj ostavci treba da se izjasni Predsjedništvo stranke Ivana Brajovića.

“Podnio sam ostavku na članstvo u SD-u i o njoj treba da se izjasni Predsjedništvo partije. Ostavka je posljedica ozbiljnih neslaganja koja već duže vrijeme postoje između mene i jednog dijela lokalnog odbora i vrha partije, a tiču se prizemnih igara jedne interesne grupice u Pljevljima, te grubog kršenja statuta, i osnovnih demokratskih načela na kojima se zasnivao rad partije”, kazao je Bajrović , navodeći da mu kao jednom od osnivača SD-a “sve to teško pada, ali da je sada Predsjedništvo na potezu”.

Bajrović je jedini odbornik Socijaldemokrata u Pljevljima, gdje ta partija sa DPS-om ima većinu od 18 odbornika. Bajrović je prošle godine na tom mjestu zamijenio Munira Redžovića, koji je podnio ostavku zbog članstva u odboru direktora Rudnika Uglja. Bajrović i Redžić su nekadašnji funkcioneri SDP-a.

Marković je kazala da na jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora nije bilo riječi o ostavci Bajrovića.

Bonus video: