Demokrate Bar: Rasformirati barsku Komunalnu policiju

"Od zgrade u kojoj živi predsjednik Opštine gdje su 5-6 betonskih žardinjera "nepremostiva" prepreka za našu Komunalnu policiju, do naselja Šušanj i zgrada izvjesnog Pajkovića ispred kojih se čitavi trotoari pretvaraju u privatne parkinge i površine"

4723 pregleda 20 reakcija 12 komentar(a)
Jedna od fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Jedna od fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Barsku Komunalnu policiju definitivno treba rasformirati s obzirom na njihovu nemoć da se suprostave nesavjesnim investitorima i bogatim pojedincima, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Bar.

"Naravno, najmanju krivicu za ovakvo stanje snose sami službenici. Odgovornost za katastrofalno stanje snosi prije svega načelnik i opštinska uprava. Osim "uže specijalnosti" pisanja kazni turistima i građanima za (ne)propisna parkiranja, ova služba gotovo da nema bilo kakvu drugu aktivnost odnosno moć i želju da se suprostavi najezdi nesavjesnih investitora i pojedinaca, najčešće bliskih lokalnoj vlasti", ističe se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni su dodali da tako imamo okupaciju javnih površina na brojnim mjestima u gradu.

"Od zgrade u kojoj živi predsjednik Opštine gdje su 5-6 betonskih žardinjera "nepremostiva" prepreka za našu Komunalnu policiju, do naselja Šušanj i zgrada izvjesnog Pajkovića ispred kojih se čitavi trotoari pretvaraju u privatne parkinge i površine", piše u saopštenju.

Barske Demokrate su poručile da je Komunalna policija dozvolila nesavjesnim investitorima da svojom mehanizacijom potpuno slobodno uništavaju gradske saobraćajnice.

"I ne samo to, već i da šut i višak materijala deponuju na državnim parcelama kod Sportske dvorane Topolica. Smatramo da je to vrhunac neodgovornosti prema građanima i životnoj sredini i vrhunac bezvlašća koje vlada u našem gradu. Javno priznanje da se Komunalna policija po prvi put počela baviti zagađenjem morske vode u Šušanju, samo nekoliko dana prije održavanja sjednice SO Bar na kojoj se raspravljalo o ovom problemu, pokazatelj su stanja u ovoj službi od kada njom gazduje barski DPS. Zato predlažemo da se ova nefunkcionalna služba rasformira, njeni službenici rasporede na druge poslove, a načelniku dodijeli savjetničko mjesto u nekom od kabineta lokalne uprave", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: