Demokrate: Budva dotakla novo dno podizanjem optužnice protiv Božovića

Traže skraćenje mandata SO i nove izbore

19072 pregleda 57 reakcija 40 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokrate Budva
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokrate Budva

Današnjim podizanjem optužnice od strane SDT-a protiv Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Ljuba Milovića, Milete Ojdanića i drugih, uključujući, vjerovali ili ne, i dalje aktuelnog predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, naša Budva je dotakla novo dno, iako smo nakon pohare OKG Budva mislili da tako nešto nije moguće.

To se navodi u saopštenju budvanskog odbora Demokrata.

Upravo je, kako ističu, "policijski narko kartel, na čelu sa Zoranom Lazovićem sprovodio protivustavni napad na opštinu Budva i njene građane u ljeto 2020. godine".

“Tada su Demokrate to jedine javno rekle sa čuvenog prozora Opštine Budva, dok su neki pojedinci i politički subjekti koji su se izdavali za borce protiv DPS-a i bivšeg režima, prošli lagano kroz cijelu tu mučnu situaciju. Indikativno je da Božović nije procesuiran tada za bilo koje djelo nego je nakon nježnog privođenja ispred Opštine prošao potpuno, ali potpuno neprimjetno", navodi se u saopštenju.

Nadalje, još je zanimljivija činjenica da je Božović, dodali su iz budvanskih Demokrata, "tada menadžer opštine, praktično jedini funkcioner kojeg uzurpatorska i kriminalna DPS vlast nije smijenila".

“Možda je na današnji dan građanima malo jasnija cijela ta situacija. Takođe, kada pogledamo vrijeme izvršenja krivičnih djela navedenih u optužnici SDT-a, tačnije od 2019. do 2021. godine, prostom logikom dolazimo do sljedećeg zaključka ( naravno, ako je sud potvrdi i kasnije po istoj presudi pravosnažno) da je Božović, dok smo mi hapšeni, prebijani, i lovljeni po Budvi i Crnoj Gori, švercovao narkotike po bijelom svijetu sa korumpiranimi kriminalizovanim Timom za specijalnu operativnu podršku”, naglašava se u saopštenju Demokrata Budve.

Naravno, kako dodaju, o ovome samo sud može mjerodavno da odluči ali, ukoliko tako bude, to je najveća, najgorča i najsramnija izdaja građana Budve i Crne Gore ikada.

“Naravno, poštujemo prezumpciju nevinosti kao univerzalni aksiom ljudskih prava, ali bez obzira na to, vjerujemo da su se današnjim danom stekli uslovi da Budva, u najkraćem roku, treba da ima vanredne lokalne izbore. Izbore, poštovani građani, ne nikakve krpljavine davno razbijene većine, biranje novih predsjednika ili potpredsjednika opštine, nego jedino i isključivo izbore", kazali su iz budvanskih Demokrata.

U tom pravcu, kako su kazali, "apelujemo na političke subjekte koji su na vlasti, na odbornike, ako hoćete pojedinačno, na sve ostale koji imaju odbornike u lokalnom predstavničkom tijelu da budemo ozbiljni, odgovorni, i da pokušamo da se dogovorimo na način što ćemo skratiti mandat i tako zaustaviti posrnuće Budve".

Ako ima, kako su naveli, elementarno odgovornih u strukturama na koje apelujemo, shvatiće ovaj naš poziv kako treba.

"Imaćemo poštene izbore i nakon toga vlast koja će Budvi donijeti bolje dane, i to već od sljedeće turističke sezone jer je ova mizerno “pripremljena”. Grad je prljav, guši se u komunalnom neredu, neradu lokalne uprave i borbi frakcija unutar iste, za ovo malo plijena što je ostalo! Ako se i dalje bude istrajavalo na pristupu “selo gori a baba se češlja”, onda Budvi spasa nema, jadnako kao što ga nema i neće biti onima koji taj pristup zagovaraju”, zaključuje se u saopštenju OO Demokrata Budva.

Bonus video: