DF Budva: Demokrate i DPS spremaju promjenu izborne volje u Budvi, kukavički ogovaraju Božovića

"Poručujemo Demokratama Budve da zajedno sa DPS mogu da pišu saopštenja po cijeli dan i da nastave da i dalje dogovaraju buduće političke akcije i saradnje"

17652 pregleda 42 reakcija 43 komentar(a)
Foto: DF Budva
Foto: DF Budva

Sihronizovano djelovanje Demokrata i DPS povodom slučaja predsjednika opštine Budva Mila Božovića najava je pripremnih radnji promjene izborne volje građana Budve i pokušaj uspostavljanja neke nove većine u lokalnom parlamentu, navodi se u reagovanju budvanskog Demokratskog fronta.

Oni su reagovali na izjave Demokrata i DPS koji su tražili nove izbore u Budvi.

"Podsjećamo javnost na trenutak, tačnije 2020. godinu, kada su Demokrate, preko tri odbornika Crnogorske zajedno sa DPS-om pokrenule inicijativu smjene predsjednika opštine, uz korumpiranog odbornika Džakovića. Iako smo i tada znali da je akcija pokrenuta od Dragana Krapovića i Krsta Radovića zbog nevjerovatne količine sujete i dječije nezrelosti, pružili smo im priliku da operu politički obraz i vrate se na pravi put. To smo uradili zbog ključnih izbora 30. avgusta", piše u reagovanju.

Kako ističu "kada su iz DF stali ispred kordona policije, suzavaca i šok bombi, Demokrate su se krile po kancelarijama i javljale se sa prozora.

Navode i da je "od 40 uhapšenih, samo je jedan funkcioner bio iz Demokratske Crne Gore, a naših 39".

"Toliko o hrabrosti i petlji onih koji su sa DPS-om prizvali policiju na čelu sa braćom Lazović u Budvu a onda se krili po mišijim rupama. Specijalni policijski tim je gospodina Božovića, a ne nekoga od Demokrata, hapsio i lovio po Budvi sa namjerom da ga eliminišu na sve načine. Upravo je Milo Đukanović prvi prozvao Božovića i povezao ga sa Skaj aplikacijom i to na predizbornom skupu DPS u Budvi. A vidimo da taj narativ nastavljaju Demokrate i nažalost SDT. Ispada da oni djeluju po nalogu Đukanovića i da bi sada da uspostave novu većinu po modelu iz 2020. godine. Još uvijek legalno izabrani predsjednik Opštine Budva Milo Božović je u tom periodu bio pod nezakonitim mjerama tajnog nadzora od strane ANB i smještane su mu najbrutalnije afere od strane udbaškog portala UDAR, a hapšen je nekoliko puta od strane SPO isključivo politički", ističu iz nekadašnjeg DF.

Bestidno je, kako navode, "što Demokrate, nakon osvajanja apsolutne vlasti Mila Božovića u Budvi, mole da uđu u vlast i što im je za to pružena ruka, da bi sada došli u situaciju da čitamo kukavičke napade na onoga ko im je ta vrata otvorio".

"Poručujemo Demokratama Budve da zajedno sa DPS mogu da pišu saopštenja po cijeli dan i da nastave da i dalje dogovaraju buduće političke akcije i saradnje, ali dodajemo i da građane Budve više niko ne može da prevari, posebno ne marginalne i statističke greške u izbornom procesu koje u ovom gradu više neće biti dio vlasti. Posebno vam ne zaboravljamo mrcvarenje grada bojkotom sjednica, neusvajanjem budžeta i primoravanjem da se u grad uvede prinudna uprava. Po principu 'sličan se sličnome raduje' ostaje vam jedino da kukavički ogovarate i klevetate Mila Božovića i da nastavite da se tajno sastajete i kujete planove kako da prevarno preotmete vlast, jer vam jedino otimanje ide od ruke. Prošli put vam nisu u tome pomogli ni Lazovići ni Milivoje Katnić pa sada neće ni neki drugi. A što se izbora tiče, tu smo uvijek spremni da izmjerimo odnos snaga i utvrdimo povjerenje građana", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: