Otkazan sastanak Spajića sa stranačkim kolegama iz Bara iz bezbjednosnih razloga

Prema informacijama "Vijesti" navodno je u neformalnom razgovoru Pokretu Evropa sad iz policije sugerisano da se odustane od sastanka jer bi ispred sjedišta te partije u Baru "moglo da se okupi više osoba među kojma i bezbjednosno interesantna lica"

53174 pregleda 507 reakcija 138 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Mandatar Milojko Spajić večeras je u Baru trebalo da održi sastanak sa stranačkim kolegama iz Pokreta Evropa sad ali je prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" skup otkazan nakon što mu je iz Uprave policije to sugerisano "jer su postojale naznake da će se ispred sjedišta te stranke okupiti više osoba među kojma i bezbjednosno interesantna lica".

"Vijestima" je to potvrđeno iz više nezvaničnih izvora i rečeno da zbog toga nije došlo ni došlo do sastanka, pa ni do okupljanja osoba koje djeluje preko viber grupe "Odbrana izborne bolje".

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Pokretu Evropa sad iz policije tim povodom nije upućen zvaničan dopis, ali im je u neformalnom razgovoru sa policijom sugerisano da od skupa odustanu.

Administrator viber grupe "Odbrana izborne bolje" Neđeljko Peković u 16.10 časova je u govornoj poruci naveo da su navodno članovi Pokreta Evropa sad i glasači iz Bara "poslali više poruka u inboks i pozivaju sve ljude večeras... da se okupe u Baru svi oni koji su nezadovoljni ispred kancelarija Evrope sad".

"Jer gospodin Spajić večeras dolazi da vrši pritisak na poslanicu (Radinka) Ćinćur... koja nije htjela da učestvuje u ovoj prevari i krađi biračke volje...", rekao je između ostalog Peković.

Peković je u poruci na viber grupi u 19.18 časova rekao da u 21 sat u jednom hotelu u Baru dolazi Spajić "da proba da obmanama ubijedi časnu i poštenu ženu da primijeni mišljenje"...

"Nadamo se da će časna žena Ćinćur da drži do sebe i sačuva svoje dostojanstvo", rekao je u novoj glasovnoj poruci Peković.

On se novom glasovnom porukom članovima grupe obratio u 21.06 sati.

"U konferencijskoj sali u hotelu... upravo je izgašeno svjetlo. Gospoda iz Evrope sad koliko imamo saznanja odložila je večerašnji sastanak, gospodin Spajić vjerovatno iz njemu poznatih razloga... Ispred je policija, normalno obezbjeđuju vjerovatno, tako da gospođa Ćinćur je izgleda čvrsta i čestita žena", rekao je u posljednjoj porucu Peković.

Peković je glavni administrator viber grupe "Odbrana izborne volje" koja broji preko 21 hiljadu članova.

Peković je višestruko osuđivani kriminalac.

On je ranije odbacio tvrdnje da je grupa formirana po nalogu bilo koje političke partije, Mitropolije crnogorsko-primorske i NVO Pravoslavno bratstvo Stupovi, poručivši da uzalud pokušavaju da ih kriminalizuju.

"Iza nas ne stoji crkva, niti ijedna politička partija, čak je i političarenje zabranjeno u grupi. Iza ove grupe stoji samo nezadovoljni, izdani i prevareni narod koji neće da dopusti prepakovanom DPS-u i njihovim satelitima da nam ugnjetavaju porodice, da pljačkaju i pustoše ovu državu. Nijedan drugi razlog niti motiv ne postoji”, rekao je Peković ranije “Vijestima“.

Bonus video: