DF: Crna Gora je zatočena od strane kriminogenog režima

"Već ovih dana imaju namjeru da upute poziv svim opozicionih subjektima na zajedničko djelovanje, kako bi iz pasivnog stanja bojkota Parlamenta, prešli u aktivnu poziciju koja bi rezultirala sveopštim prijevremenim slobodnim izborima", saopšteno je
107 pregleda 7 komentar(a)
DF Tomaševo, Foto: Demokratski front
DF Tomaševo, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 26.08.2017. 11:02h

Predsjedništvo Demokratskog fronta je posjetilo Tomaševo, gdje je svoje aktiviste i građane upoznalo sa aktuelnom političkom situacijum i planiranim aktivnostima, saopšteno je iz ove partije.

"Članovi Predsjedništva su istakli da se Crna Gora nalazi u dubokoj krizi, kako političkoj i ekonomskoj, tako i moralnoj i duhovnoj, da je zatočena od strane kriminogenog režima, da je sve prisutnija diskriminacija po identitetskom i socijalnom statusu, da su sve veći izazovi pred kojima se ona nalazi, te da kriza može da kulminira potpunim slomom. Demokratski front, kao najjači opozicioni činilac na političkoj sceni Crne Gore, sa jasnim antirežimskim stavom i djelovanjem, kako su naglasili, je u kontinuitetu izložen najbrutalnijim napadima državnih i paradržavnih kriminalnih struktura, te da se protiv lidera tog saveza vode namontirani sudski procesi. Naglasili su, da su njihove pristalice privođene, maltretirane, prebijane i osuđivane. Danas su, kako su rekli, njihovi istaknuti funkcioneri Mihailo Čađanović, Dejan Vujisić i Željko Šćepanović, kao i Momir Nikolić, kao politički zatvorenici na pravdi Boga mjesecima utamničeni u Spuškim kazamatima", saopšteno je.

U saopštenju se dodaje da je Predsjedništvo prisutnima iznijelo plan aktivnosti za naredni period.

"Već ovih dana imaju namjeru da upute poziv svim opozicionih subjektima na zajedničko djelovanje, kako bi iz pasivnog stanja bojkota Parlamenta, prešli u aktivnu poziciju koja bi rezultirala sveopštim prijevremenim slobodnim izborima. Takođe su istakli, da samo nestranački kandidat na tako pripremljenim izborima bi odnio sigurnu pobjedu. Prisutni građani su saglasni da je ovakvo stanje neizdrživo, da nam slobodu niko samostalno ne može donijeti, već da jedino udruženim snagama cijele opozicione scene i svih slobodnomislećih građana, se može postići istorijski cilj. Predlaganjem nestranačkog kandidata za Predsjenika Crne Gore, Predsjedništvo DF-a pokazuje da je Demokratskom frontu javni interes ispred partijskog i ličnog, da narasle sujete pojedinih lidera treba eliminisati, te da je to jedini način da se stavi do znanja da su političari s narodom i da se istinksi bore za smjenu ovog režima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: