PES Bar: Ćinćur da podrži Spajića, da vrati mandat ukoliko nije u mogućnosti da uvaži stavove odbora

"Odbor je potvrdio nedvosmislenu podršku mandataru Spajiću u nastojanjima da što prije sastavi vladu koja će sprovesti neophodne socio-ekonomske reforme, ubrzati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i preduzeti konkretne korake ka unapređivanju vladavine prava"

43690 pregleda 213 reakcija 210 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Opštinski odbor (OO) Pokreta Evropa sad (PES) Bar potvrdio je nedvosmislenu podršku mandataru i predsjedniku PES Milojku Spajiću u nastojanjima da što prije sastavi vladu, saopšteno je večeras iz OO PES Bar.

U saopštenju se navodi da je na večeras održanoj sjednici OO PES Bar razmatrana aktuelna politička situacija, uz poseban fokus na proces formiranja 44. Vlade Crne Gore.

Iz OO PES Bar su kazali da članovi tog OO sugerišu poslanici Radinki Ćinćur da poštuje odluku Glavnog odbora PES, na šta je kako se dodaje obavezuje Statut, te da podrži Spajića.

"U otvorenoj i argumentovanoj diskusiji odbor je potvrdio nedvosmislenu podršku mandataru Spajiću u nastojanjima da što prije sastavi vladu koja će sprovesti neophodne socio-ekonomske reforme, ubrzati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i preduzeti konkretne korake ka unapređivanju vladavine prava. Osim toga, članovi odbora sugerišu uvaženoj poslanici Ćinćur da poštuje odluku Glavnog odbora Pokreta, na šta je obavezuje Statut, i podrži mandatara Spajića. U slučaju da poslanica Ćinćur nije u mogućnosti da uvaži stavove kako Glavnog tako i Opštinskog odbora, pozivamo je da vrati mandat i omogući nesmetano formiranje proevropske i demokratske vlade", piše u saopštenju OO PES Bar.

Spajić je 15. septembra u Baru trebalo da održi sastanak sa stranačkim kolegama iz PES ali je prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" skup otkazan nakon što mu je iz Uprave policije to sugerisano "jer su postojale naznake da će se ispred sjedišta te stranke okupiti više osoba među kojma i bezbjednosno interesantna lica".

"Vijestima" je to tada potvrđeno iz više nezvaničnih izvora i rečeno da zbog toga nije došlo ni došlo do sastanka, pa ni do okupljanja osoba koje djeluje preko viber grupe "Odbrana izborne volje".

Nesuglasice u PES-u došle su nakon što su članice Glavnog odbora te stranke Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović bile protiv Spajićevog plana da formira vladu s dugogodišnjim saveznicima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Bonus video: