DPS Andrijevica: Begović i Terzić da utvrde ko je nadležan za agoniju u lokalnom parlamentu

Iz DPS-a kazali da v.d. VDT-a i šef policije "ćute na flagrantno kršenje Ustava i zakona", pozvali ih da omoguće nesmetano održavanje sjednice

7200 pregleda 8 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Andrijevički odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je vršiteljku dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjanu Begović i direktora Uprave policije Nikolu Terzića da utvrde ko je nadležan za, kako su kazali u toj partiji, agoniju koja se odvija na sjednici Skupštine opštine Andrijevica.

Ni juče, peti put po redu, nije bilo moguće održati sjednicu tog lokalnog parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Željka Ćulafića.

"Uprkos svim našim apelima, pisanju zahtjeva za asistenciju Stanici policije Andrijevica Uprave policije Crne Gore, krivičnim prijavama protiv NN lica koja su svojim činjenjem spriječila održavanje iste, tužilaštvo i Uprava policije ostali su gluvi na sve mjesecima izrečeno i tako još jednom potvrdili da institucije ne rade svoj posao kako treba, da je država u stanju totalne anarhije, da pravni poredak je kapitulirao pod bezakonjem koje vlada u Crnoj Gori već gotovo tri godine", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je neodržavanje sjednice SO Andrijevica samo "trag u beskraju svega lošeg što se dešava" danas u Crnoj Gori.

"Stoga pozivamo v.d. VDT Tanju Begović, kao i direktora UP Nikolu Terzića, da se javno oglase i konačno utvrde ko je nadležan za sve ove propuste i nedjela koja su počinjena u prethodnom periodu i da konačno stanu na kraj ovoj agoniji, pokažu da ih 'tunel' nije progutao, pa ćute na flagrantno kršenje Ustava i zakona ove države i da konačno omoguće nesmetano održavanje sjednice", zaključuje se.

Bonus video: