Nedović: Niti sam prekršila Statut, niti odluku GO, Spajića podržavam

"Koliko je potrebno da dobijemo novu Vladu vidimo danas. Svaka vrsta opstrukcije i odugovlačenja, te produženje ove agonije, nije dobro za društvo i procese", navela je Nedović

14442 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Nedović, Foto: Screenshot/Youtube/RTCG
Nedović, Foto: Screenshot/Youtube/RTCG

Poslanički status koji sam ostvarila na listi Pokreta Evropa sad (PES), a na predlog Alternative, jeste obaveza da upravo i dalje zastupam one stavove i ideje zbog kojih sam i prihvatila da budem kandidat za poslanika, poručila je poslanica PES-a Jelena Nedović.

Nedović je kazala da će program Evropa sad 2 unaprijediti standard povećanjem penzija i plata, te da je zajedno sa odgovornom borbom protiv kriminala to tema koja je građanima prioritet.

"Takođe, niti sam prekršila statut, niti odluku Glavnog odbora, jer to Alternativa nema. Na kraju, ono što se vješto izbjegava reći, a to je da nisam ja usamljena u svom stavu podrške u grupi građana bila, već jedan od osnivača Alternative i cijeli podgorički tim je stao uz mene. Imam svoje mišljenje, koje je kompatibilno sa stavom organa PES-a, da Spajiću treba dati šansu u sprovođenju reformi", navela je ona.

Prema njenim riječima, postojala su različita mišljenja i među ljudima koje su je predložili.

Dodala je da je to za nju"apsolutno razumljivo" iako je, kako kaže, bila meta "nekorektnih napada" od onih koji misle drugačije.

"Koliko je potrebno da dobijemo novu Vladu vidimo danas. Svaka vrsta opstrukcije i odugovlačenja, te produženje ove agonije, nije dobro za društvo i procese", navela je Nedović.

Ona je kazala kako ne može da shvati da neko iz opozicije kaže da neće podržati neophodne reforme.

"One se odnose na sve građane ove države", naglasila je Nedović, te dodala da se mora zaustaviti odliv mladih ljudi, kojima je neophodno stvoriti uslove da se vraćaju, a i da ostaju.

"Ovdje se radi o opštem interesu. I kod mene je prelomio opšti interes, a ne interes pojedinaca ili grupe. Od reformi koji planira ova Vlada, svima nama će biti bolje. Duboko vjerujem u to. Šansa se mora dati. Na kraju, imamo izbore za četiri godine. Neka građani presude, podrže ili kazne", zaključila je Nedović.

Bonus video: