Milatović i Abazović na otvaranju generalne debate 78. zasijedanja Generalne skupštine UN

Na fotografiji i video snimku koje je dostavila Služba za informisanje predsjednika Crne Gore vidi se da Milatović i Abazović sjede jedan do drugog

11470 pregleda 18 komentar(a)
Milatović i Abazović na otvaranju generalne debate 78. zasijedanja Generalne skupštine UN., Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Milatović i Abazović na otvaranju generalne debate 78. zasijedanja Generalne skupštine UN., Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Dritan Abazović prisustvuju otvaranju generalne debate 78. zasijedanja Generalne skupštine UN.

Na fotografiji i video snimku koje je dostavila Služba za informisanje predsjednika Crne Gore vidi se da Milatović i Abazović sjede jedan do drugog.

"Ponovna izgradnja povjerenja i pokretanje globalne solidarnosti teme su Generalne debate 78. zasijedanja GS Ujedinjenih nacija koje je počelo u Njujorku. Prilika da se svjetski lideri okupe i pokažu jedinstvo i privrženost vrijednostima UN-a. Crna Gora je ponosna što je dio globalne zajednice i vjerujemo da su održiva partnerstva najbolji put ka napretku, miru i prosperitetu", napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

Do sada se prilikom odlazaka na zasjedanje Generalne skupštine UN-a praktikovao sistem rotacije, odnosno da jedne godine zasjedanju prisustvuje predsjednik države, a druge premijer.

Prošle godine u Njujorku je bio Abazović, koji je sada i koordinator MVP.

Milatović je ranije saopštio da odluka Abazovića da u funkciji koordinatora ministarstva vanjskih poslova, a de fakto u funkciji premijera - nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu i ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore.

Iz MVP su reagujući na tu Milatovićevu izjavu saopštili da delegacija koju na Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku predvodi premijer i koordinator MVP-a Dritan Abazović ima "minimalan broj članova".

Sa predsjednikom i premijerom na put preko okeana otišle su brojne delegacije.

Bonus video: