TV Vijesti: Ćinćur i Pejović odbile da daju potpis podrške Bečiću za predsjednika Skupštine

Prema izvorima iz PES-a, poslanice Ćinćur i Pejović, navodno ne smatraju da će odbijanjem da potpisom podrže kandidaturu Bečića prekršiti odluku partijskih organa, ukoliko u parlamentu glasaju za kandidata Demokrata, iako tako nešto nisu eksplicitno najavile

40573 pregleda 281 reakcija 166 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Poslanice Pokreta Evropa sad (PES) Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović odbile su da daju potpis podrške kandidatu za predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, iako ne isključuju da će ga podržati.

To je, prema nezvaničnim informacijama TV Vijesti, konstatovano na sinoćnjem sastanku predstavnika ove partije.

Iz PES-a podsjećaju da je na nedavno održanom Glavnom odboru izglasan predlog da nova parlamentarna većina, bez DPS-a, SD-a, ZBCG-a i URA-e, podrži lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine i predsjednika PES-a Milojka Spajića za predsjednika 44. Vlade.

Prema izvorima iz PES-a, poslanice Ćinćur i Pejović, navodno ne smatraju da će odbijanjem da potpisom podrže kandidaturu Bečića prekršiti odluku partijskih organa, ukoliko u parlamentu glasaju za kandidata Demokrata, iako tako nešto nisu eksplicitno najavile.

Isti izvori navode da je, u zavisnosti od daljih koraka, moguće da će poslanice Ćinćur i Pejović biti isključene iz PES-a.

Bonus video: