Šaranović: Marković dobio stan, poklonio ga sinu, pa tražio novi stan

"Uvijek je obavljao funkcije u institucijama na čijem se čelu nalazio njegov lični prijatelj Božidar Vuksanović. On na bazi odluke njegovog prijatelja postaje vlasnik trosobnog stana u ulici Bracana Bracanovića", kazao je Šaranović za bivšeg direktora Sportskih objekata Vojislava Markovića

58210 pregleda 67 reakcija 58 komentar(a)
Sa konferencije za medije (Šaranović u sredini), Foto: Nikola Saveljić
Sa konferencije za medije (Šaranović u sredini), Foto: Nikola Saveljić
Ažurirano: 20.09.2023. 15:28h

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović saopštio je danasda je bivši direktor preduzeća "Sportski objekti" Vojislav Marković vodio računa o ličnom umjesto o javnom interesu kada je u pitanju to preduzeće.

"Uvijek je obavljao funkcije u institucijama na čijem se čelu nalazio njegov lični prijatelj Božidar Vuksanović. On na bazi odluke njegovog prijatelja postaje vlasnik trosobnog stana u Ulici Bracana Bracanovića", kazao je Šaranović na današnjoj konferenciji za medije.

Vuksanović, pojašnjava zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, tada je bio na čelu podgoričke ustanove "Dječiji savez". Prema dokumentaciji, Marković je stan u ulici Bracana Bracanovića dobio 2000. godine od "Dječijeg saveza".

Šaranović objašnjava je da je Marković poklonio stan svom sinu 2015. On je pokazao novinarima dokumentaciju koja to potvrđuje. Zamjenik gradonačelnice tvrdi da je Marković nakon toga, tražio novi stan, ovog puta od preduzeća "Sportski objekti".

"U vrijeme mandata prethodne gradske uprave, privredno društvo na čijem se čelu nalazi Marković, mijenja pravilnik i ne poštuje član 21", rekao je Šaranović, dodajući da Marković prilaže uvjerenje da nema nepokretnosti u Podgorici.

"Dobio je taj stan uz obavezu da plati 10 odsto tržišne vrijednosti tog objekta. Godinu dana kasnije, obraća se zahtjevom da mu se drugi stan, zamijeni trećim zbog pogleda", kazao je Šaranović.

Bivši direktor "Sportskih objekata", kaže Šaranovic, zloupotrebom službenog položaja tražio da mu se isplate bruto zarade i neiskorišteni odmori u iznosu od 70.000 eura.

"On je sve to radio kao direktor protiv koga je više zaposlenih u 'Sportskim objektima' podnijelo tužbe za mobing", rekao je Šaranović.

Član Upravnog odbora (UO) Sportskih objekata Ivan Kopitović kazao je da je prijavio dokumentaciju "Sportskih objekata" koja nedostaje.

"Obavijestio sam Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije (UP) o eventualnom postojanju krivičnog djela. Biće zanimljivo kako će se oni izjasniti", rekao je.

Kopitović je kazao da bi imali mnogo da iznesu o radu Markovića, ali i tužbi koju je pokrenuo protiv "Sportskih objekata".

"Vrlo je jasno šta je gospodin Marković želio, da je njegov lični interes uvijek bio na prvom mjestu, a to znaju i radnici koji su nam dostavili podatke. Njegovu tiranju dokazuju prijave za mobing", objasnio je Kopitović.

Kazao je da se Marković više puta izjašnjavao, ali da je Kopitović želio da, ipak, bude korektan prema njemu.

"Njemu je ostalo nejasno zašto je smijenjen. Crnogorska javnost vidi zašto je smijenjen. Traži 70.000 eura, a mi smo spremni da našu bitku izvedemo do kraja", izričit je Kopitović dodajući da stanje firme "nije sjajno".

Kazao je da je račun firme "Sportski objekti" bio blokiran, a plate zaposlenima zamrznute.

Na pitanje "Vijesti" koji dokument iz "Sportskih objekata" fali, Kopitović je kazao da je to Pravilnik iz 2014. godine o rješavanju stambenih pitanja zaposlenih.

Šaranović je naveo da će podnijeti prijave protiv "svih aktera, ne samo Markovića".

"Potpuno je jasno da on nije bio sam u tim radnjama, tako da ćemo podnijeti prijave protiv Markovića", rekao je zamjenik gradonačelnice Glavnog grada.

Kopitović je kazao da su prošlog mjeseca zaposlenima u "Sportskim objektima" plate isplaćene bez doprinosa, a da su doprinosi isplaćeni samo Markoviću.

"Trenutno firmi ne prijeti stečaj, jer ne želimo da ugrozimo funkcionalnost sistema koji broji 109 radnika. Taj rukovodni kadar je, po mom mišljenju dosta upitan", rekao je funkcioner Kopitović

Bonus video: