Radović odgovorio Pavićeviću: Selektivna podrška na šest mjeseci je fingiranje

Radović Pavićevića pita zašto nijesu ragovali kada ih je Čučka "izjednačio sa OKG DPS"
146 pregleda 18 komentar(a)
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 25.08.2017. 15:22h

Odbornici Crnogorske su glasali po savjesti, a ne da bi vlasti pomogli, međutim nijeste objasnili kojim su se principima rukovodili kada su glasali za izbor predsjednika SO, sekretarke SO i jednog od potpredsjednika, a nijesu glasali za izbor predsjednika Opštine i drugog potpredsjednika, navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Budva Krsta Radovića.

On u reagovanju na saopštenje političkog savjetnika predsjednika Crnogorske Vladimira Pavićevića navodi da se takav pristup "teško može nazvati podrška konstituisanju vlasti u Budvi".

"Prije će biti da je u pitanju sujeta ili selekcija, da su neki u ovoj vlasti vrijedni glasa, dok drugi nijesu. Ajde da ste selektirali odluke, pa da razumijemo ali Vi ste izdvajali ljude među nama, po kojem osnovu nije nam poznato. Mi te glasove svakako nijesmo tražili, takvu selekciju ne prihvatamo i naše je mišljenje da tu principa nema. Nadalje, odbornici Crnogorske nijesu pružili šansu promjenama, jer promjene, barem one suštinske nije moguće sprovesti ni u dvije godine, a ne u šest ili osam mjeseci. Nijesmo sigurni da Vi u Crnogorskoj, liše lidera Vam, u potpunosti razumijete ono što se dešavalo u Budvi i kolike su razmjere razaranja svakog segmenta života u Budvi. Podrška, i to selektivna na šest mjeseci nije podrška, to je fingiranje podrške. Ipak, mi radimo i unaprijeđujemo stvari, guramo naprijed uprkos opstrukcijama sa svih strana, uprkos podmetanjima, prijetnjama i pritiscima. Budva je danas mnogo bolje mjesto za život i rad nego što je bila prije godinu dana. Ima još mnogo posla koji treba uraditi, a ponovićemo po stoti put, sve što kandidujete, a da ima utemeljenje u zakonu i interesu svih građana Budve ćemo prihvatiti bez zadrške. Ovo važi za sve, selekcije nema. Kritiku ne doživljavamo kao napad, niti smo ljuti, ali ako kritikujete morate istovremeno ponuditi bolje rješenje, u suprotnom je to kritika bez pokrića, to jest kritika radi kritike i radi političkog efekta. To nije dobronamjerno i to ne možemo prihvatiti", navodi Radović.

On dodaje da se u Demokratskoj svakodnevno suočavaju sa građanima i jedino njima polažu račune.

"Nijesmo se usprotivili podršci Crnogorske kako kažete, opet podvlačimo selektivne, iz razloga što nismo ni znali kako ćete glasati, niti smo tražili tu podršku. To je bila slobodna volja odbornika i valjda su smatrali da predložena rješenja zaslužuju podršku. Da li sada tražite orden za to? Smatramo da se ponašamo apsolutno principijelno, bili smo na sličnim stavovima i prije izbora, ali smo odlučili da nakon kampanje koja uvjek donosi tenziju i oštrije polemike, damo šansu pomirljivom pristupu, i da gradimo ambijent zajedništva i eventualnog konsenzusa, iako je to u Budvi skoro pa nemoguća misija. Pogotovo nakon što ste smjenili nekadašnjeg „lidera“, a vjerujemo da smo Vam svojim nastupima i argumentima „otvorili oči“ pa ste ga najurili i prije izbora zbog više nego očiglednih veza sa DPS-om i Milom Đukanovićem. Ili je gospodinu Đukanoviću u izbornoj noći tek tako palo na pamet da izađe sa tvrdnjom, da će OKG – DPS, sa vašom partijom činiti novu vlast u Budvi? Tu ste činjenicu potpuno ignorisali u svim brojnim reagovanjima koje ste imali. I sad imate „novog“ lidera, i gle čuda i uvaženi gospodin Ivančević se dok mi polemišemo sastaje sa Milom Đukanovićem i pravi planove za Budvu. Mislimo da je tim planovima ista sudbina kao i onoj nesuđenoj koaliciji najavljenoj u izbornoj noći. Baš bi voljeli da vidimo Budvanina koji će bilo šta kombinovati sa onima koji su nas brutalno pokrali, ponizili i unazadili nekoliko decenija. Prije će biti da će i sadašnji „lider“ brzo u zasluženu penziju, dugo je na sceni, u raznim partijama i formatima, sa jednom konstantom kroz sve te godine, decenije, a ta konstanta je Milo Đukanović, svega se odrekao, ali njega ne. Zasto Vaš „lider“ proziva nas za nepotizam ,citiramo „ zaposlili su tetke, babe, ujake, itd, itd“ pa kad ga pitamo za imena onda ćuti, valjda ne želeći bilo kome da se zamjeri. Proziva Demokratski front, a istovremeno glasa za njihove funkcionere. To se zove pokrivanje svih pozicija, to je pristup – oću da kritikujem, oću politički profit, ali ostavljam rezervu i neću nikome da se zamjerim", navodi Radović.

On Pavićevića pita zašto nijesu ragovali kada ih je Čučka "izjednačio sa OKG DPS".

"Kad već upozoravate na strašnu moć javno izgovorene riječi i kad se žalite na povezivanje Crnogorske sa OKG DPS-om, zašto nijeste reagovali kada je nas, u vrijeme „podrške“, u svom saopštenju gospodin Čučka izjednačio sa njima? Ili kada ste prije neki dan pokušali da predsjednika Krapovića povežete sa nečasnim ponašanjem i komentarisanjem nekih „ljudi“ za koje mi ne znamo ko su, iako je u polemici sa uvaženom koleginicom Ivanović pažljivo čuvao njeno dostojanstvo prvo, pa tek onda svoje. Naravno, istina se mora reći, i naravno zna da zaboli, ali ni jedna nepristojna i neprimjerena riječ nije pala, ako jeste navedite koja.... Ne, tada ste gospodine Pavićeviću ćutali. Za razliku od Vas, mi smo tu da smijenimo OKG DPS i konačno pokrenemo dugo očekivane promjene u Crnoj Gori. Ako mi to ne uradimo ko će. Možda Vi?", zaključuje Radović.

Bonus video: