Abazović na brifingu SB UN: Vratite se izvornoj ideji i napravimo što prije reformu

"Crna Gora je tu da pozove na mir i pruži ruku svim državama svijeta u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda", poručio je Abazović

14967 pregleda 19 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Ideja Ujedinjenih nacija je da se građani i države svijeta ujedine, a ne dijele, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom izlaganja na brifingu Savjeta bezbjednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je kazao da je UN nastao nakon najveće društvene katastrofe u istoriji - Drugog svjetskog rata dodajući da ne treba da čekamo novu katastrofu da bi ponovo proizveli ovako plemenitu ideju.

"Vratite se izvornoj ideji i napravimo što prije reformu", naglasio je Abazović apelujući da podržava korjenitu reformu UN-a sa naglaskom na drugačiju konfiguraciju Savjeta bezbjednosti.

Premijer je, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, naveo da nasilje kao sredstvo za sticanje političkih ciljeva nije prihvatljivo u 21. vijeku.

"Crna Gora je tu da pozove na mir i pruži ruku svim državama svijeta u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda", poručio je Abazović.

Bonus video: