MANS: Troškovi puta i smještaja tokom posjete Milatovića Hrvatskoj nešto preko 20.000 eura

"Najveći dio tog novca potrošen je na najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica - 18.700 eura"

16105 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Milatović tokom posjete Hrvatskoj sa predsjednikom te države Zoranom Milanovićem, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović tokom posjete Hrvatskoj sa predsjednikom te države Zoranom Milanovićem, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 21.09.2023. 13:28h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je danas da su nešto preko 20.000 eura iznosili troškovi puta i smještaja tokom službene posjete predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića Hrvatskoj.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su na Fejsbuku poručili da se to navodi u dokumentaciji koja je dobijena uz pomoć Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

"Najveći dio tog novca potrošen je na najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica - 18.700 eura", naveli su iz MANS.

Iz Službe predsjednika Crne Gore 6. septembra je saopšteno da je prilikom planiranja zvanične posjete Milatovića Hrvatskoj 4. i 5. septembra, a na zahtjev Službe predsjednika, iz Generalnog sekretarijata Vlade aktom br. 18-348/23-2753 od 8. avgusta 2023. godine odgovoreno da, zbog redovne godišnje obuke pilota Avio servisa, avion Vlade Crne Gore neće biti operativan u periodu od 3-9. septembra.

"Avio servis Vlade prikupio je stoga više ponuda privatnih kompanija od kojih je, u odnosu na cijenu, Air Emeralds izabrana kao najoptimalnija potrebama i agendi puta predsjednika Crne Gore u Hrvatsku", ističe se u saopštenju Službe predsjednika Crne Gore od 6. septembra.

Bonus video: