Šćepanović: Pošta primjer besprizornog partijskog zapošljavanja i nepotizma u državnim preduzećima

"Ovo je primjer sistematskog i brutalnog urušavanja ove državne firme"

7163 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Šćepanović, Foto: DPS
Šćepanović, Foto: DPS

Podatak da je Pošta Crne Gore na čelu sa kadrovima Demokratske Crne Gore i Upravnim odborom popunjenim od strane kadrova partija vlasti u periodu od početka 2021. godine, pa do kraja 2022. godine zaposlila više od 130 ljudi, primjer je besprizornog partijskog zapošljavanja i nepotizma u državnim preduzećima, kazala je Kristina Šćepanović, članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Ona je istakla da je takvim povećanjem zaposlenih od čak 12 odsto ovo preduzeće pretvoreno u regrutni centar u kojem se "uhljebljuju partijski aktivisti, vjenčani i kršteni kumovi, odbornici iz redova vlasti, njihove supruge, snahe, braća, bliža i dalja rodbina funkcionera Demokrata."

"Ovo je primjer sistematskog i brutalnog urušavanja ove državne firme", dodala je Šćepanović.

Poručila je da je skandalozno da Pošta Crne Gore "usljed nedomaćinskog odnosa, prebukiranosti, nekontrolisanog i neracionalnog zapošljavanja bude dovedena na ivicu stečaja, kao što se to već desilo u Rudniku uglja Pljevlja."

Kazala je da imajući u vidu da su građani najveće žrtve ovakvog uništenja državne imovine, iz DPS-a očekuju novo poskupljenje poštanskih usluga, kako bi menadžment nekako spasio opstanak ovog preduzeća.

"Po sličnom scenariju nam je iz EPCG najavljeno poskupljenje struje", naglasila je Šćepanović.

"Partijska zapošljavanja uništavaju preduzeća. Nikad se nijesu tako beskrupulozno uhljebljivali potpuno nepotrebni kadrovi u državnim firmama. Ishod je svima poznat – uništenje državnih preduzeća i njihov stečaj. Za takvu praksu, odgovaraće svi ovi vlastodržci koji su uspjeli sve da unište za tri godine, i od uspješnih firmi da naprave gubitaše", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: