DPS: Nema odgovora ko je dozvolio Abazoviću da kontaminira dokaze i ometa istragu

"Apelujemo na nadležne a prije svega v.d. VDT Tatjanu Begović da građane obavijesti koji tužilac je dozvolio Abazoviću i dvojici njegovih kolega da organizuju PR događaj na mjestu sa koga su stručna i ovlašćena lica u skafanderima u to vrijeme prikupljala dokaze"

5968 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da javnosti dalje čeka odgovor na pitanje ko je dozvolio premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima pravde Marku Kovaču i unutrašnjih poslova Filipu Adžiću "zua obilazak i kontaminaciju mjesta na kome je izvršeno krivično djelo" i da "ozbiljno narušavaju istragu".

Abazović, Kovač i Adžić sa v. d. direktorom Uprave policije Nikolom Terzićem, pomoćnikom Milošem Rakonjcem i vrhom podgoričke policije 13. septembra su obišli podrum i depo Višeg suda, iznajmljeni stan...

"Apelujemo na nadležne a prije svega v.d. VDT Tatjanu Begović da građane obavijesti koji tužilac je dozvolio Abazoviću i dvojici njegovih kolega da organizuju PR događaj na mjestu sa koga su stručna i ovlašćena lica u skafanderima u to vrijeme prikupljala dokaze", piše u saopštenju.

Iz DPS-a navode i da neće dozvoliti "da se ovo pitanje ignoriše kao 'nevažno', jer veoma je važno kako tehnički premijer i njegovi ministri svjesno i tendenciozno krše zakone, i za to ne snose nikakve posljedice".

"Ako živimo u anarhiji, a ovaj događaj je samo jedan u nizu namjernih kršenja zakona kojima cijela javnost svjedoči, onda to treba i reći i predočiti posljedice nepostupanja nadležnih organa, koje samo pospješuje nepoštovanje pravnih akata ove države", piše u saopštenju.

Bonus video: