Demokrate: DPS dezinformacijama želi da prikrije nepočinstva činjena prethodnih 30 godina

Demokrate su reagovale na navode članice Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kristine Šćepanović koja je navela da je Pošta na čelu sa kadrovima Demokrata i Upravnim odborom popunjenim od strane kadrova partija vlasti od početka 2021. godine

6491 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora tvrdi da je dezinformacija vijest da je više od 130 ljudi zaposleno u Pošti Crne Gore od početka 2021. godine do kraja 2022. godine.

Demokrate su reagovale na navode članice Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kristine Šćepanović koja je navela da je Pošta na čelu sa kadrovima Demokrata i Upravnim odborom popunjenim od strane kadrova partija vlasti od početka 2021. godine.

U reagovanju se navodi da DPS "plasiranjem dezinformacija želi da prikrije sva ona nepočinstva činjena prethodnih 30 godina".

"Kada govorimo o nepočinstvima, šta imate da kažete na jednoj blamaži, na rješavanje stambenog pitanja bivšeg direktora 'Dječijeg saveza' i 'Sportskih objekata', vašeg funkcionera Vojislava Markovića i to dva puta o trošku građana Podgorice? Malo mu je bio jedan stan od 'Dječijeg saveza' koji je 'poklonio' sinu, da bi kao direktor 'Sportskih objekata', prikrivajući tu činjenicu, očigledno na prevaru dobio drugi, pa i taj drugi zamijenio za treći", navodi se u reagovanju.

Dodaju i da je alarmantna finansijska situacija u gradskom preduzeću "Čistoća" koja je, kako su naveli, ostala kao zaostavština "DPS poslovanja".

"Očigledno je da vaši funkcioneri posluju samo za svoje džepove i u tome su evropski rekorderi. Na dan isteka mandata direktora, a vašeg funkcionera Andrije Čađenovića, na računu je bilo 13 puta manje novca nego na početku njegovog mandata, a 20 puta više duga, ali ujedno i 190 više zaposlenih. Šta imate da kažete na neodgovoran odnos vaše administracije podgoričkog Vodovoda koja je ostavila preko 5,5 miliona eura duga i u kojem se ispred javnog interesa postavljao lični interes? Da je lični i partijski interes u pitanju potvrđuje činjenica da je upravo u tome preduzeću svaki šesti zaposleni imenovan i posavljen za direktora, rukovodioca i šefa".

Demokrate su pitale DPS i da li imaju nešto da kažu "za stambenu mafiju, koja je uzimala stanove pa preprodavala".

"Samo djelić nepočinstva stambene mafije, govori o tome da su sami sebi, funkicioneri DPS-a, podijelili preko 20.000 m2 stambenog prostora, što je ekvivalentno čitavom jednom podgoričkom naselju, recimo Pobrežju u Podgorici, a kvadrat stana su plaćali u prosjeku po 139 eura. Tako je jedan od vaših funkcionera kupio stan od 62 m2 od države za cirka 6.300 eura, a zatim ga odmah prodao po cijeni od 61.500 eura i time od tog državnog poklona zaradio 10 puta više. Da li su oni radili u interesu naroda ili u interesu svojih džepova", pitale su Demokrate.

Dodaju i da je "licemjerstvo postalo sinonim za vašu partiju, jer je njegov vrhunac primjer vašeg visokog funkcionera koji je za tri mjeseca vršenja dužnosti direktora uzeo otpremninu od 21.000 eura".

"Iz svega sudeći, po onome što DPS medijski plasira, oni bi vjerovatno željeli da se vratimo u vrijeme kada nije bilo dječijih dodataka, nije bilo besplatnih udžbenika, kada je penzija bila 140 eura, kada je plata bila 120 eura, kada su naknade za rođenje djeteta bile 109 eura, kada su staračke naknade bile duplo manje. DPS bi želio da Crnu Goru vratimo u vrijeme kada su stanove kupovali po stotinjak eura po kvadratu, u vrijeme koverte, u vrijeme takse euro po euro, u vrijeme takse za gorivo, u vrijeme stotina miliona palih garancija i u vrijeme kada su njihovi funkcioneri živjeli u raskoši i luksuzu dok je narod jedva preživljavao. Žao nam je tigrići, vaše vrijeme i vrijeme kriminalnih klanova je prošlo. Sada pravda diktira pravila", piše u reagovanju Demokrata

Bonus video: