Anela Čekić podnijela ostavku, SD će podržati Balića

DPS pokušao da dogovori novu vlast sa do sada opozicionim Socijaldemokatama, biznismen Refik Refko Radončić nije prihvatio njihov predlog da ga danas izaberu za predsjednika Opštine

18992 pregleda 5 komentar(a)
Anela Čekić, Foto: Boris Pejović
Anela Čekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.09.2023. 10:17h

Predsjednica Opštine Gusinje, Anela Čekić iz Demokratske partije socijalista (DPS) podnijela je ostavku uoči sjednice Skupštine opštine Gusinje, na kojoj je trebalo da se raspravlja o njenoj smjeni.

Njena ostavka konstatovana je na današnjoj sjednici.

Televizija Vijesti saznaje da je DPS pokušao da dogovori novu vlast sa do sada opozicionim Socijaldemokatama (SD), ali da biznismen i prvi predsjednik Fondacije Gusinje u Njujorku Refik Refko Radončić nije prihvatio njihov predlog da ga danas izaberu za predsjednika Opštine.

Iz SD-a su najavili da će podržati predlog 12 odbornika gusinjskog parlamenta da predsjednik Opštine bude Sanel Balić iz Bošnjačke stranke.

Inicijativu za smjenu Anele Čekić prije dva dana predalo je 20 od ukupno 30 odbornika lokalnog parlamenta, odnosno dva od tri odbornika vladajuće Bošnjačke stranke i sedam odbornika vladajuće Albanske koalicije, ali i tri odbornika sa liste DPS-a, kao i šest od sedam odbornika opozicionog SD-a, te po jedan SDP-a i SNP-a.

Kriza vlasti u Gusinju počela je prošle sedmice, kada je predsjednica Opštine razriješila dva sekretara iz redova Bošnjačke stranke.

Bonus video: