Đeljošaj: Neko iz Albanske koalicije da bude na čelu Opštine Gusinje

Lider Albanske alternative rekao da Albanska koalicija ima "najviše odbornika u novoj većini"

12216 pregleda 22 reakcija 12 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj ocijenio je da Albanskoj koaliciji treba da pripadne mjesto predsjednika Opštine Gusinje.

"Albanska alternativa funkcioniše sa velikom autonomijom prema lokalnim odborima. Opstinški odbor je odlučio da treba smijeniti aktuelnu predsjednicu Opštine uz moju saglasnost i podršku. Logično je da sa subjektima sa kojima smjenjujemo predsjednicu formiramo novu lokalnu upravu do redovnih izbora", rekao je Đeljošaj "Vijestima".

Vijesti su jutros objavile da je dosadašnja predsjednica Opštine Anela Čekić (DPS) podnijela ostavku na tu funkciju.

Đeljošaj smatra da neko iz Albanske koalicije treba da bude na čelu Opštine jer imaju "najviše odbornika u novoj većini".

"U narednim danima, nakon smjene aktuelne predsjednice, vidjećemo epilog razgovora, neću nikako nametnuti rješenja i poštovaću odluku lokalnog odbora, jer vjerujem da oni znaju šta su najbolja rješenja za Gusinje i njen razvoj, ali podrška bilo kome da bude na čelu Opštine bi bila jako loša osim iz Abanske koalicije, koja ima najviše mandata iz nove većine. Za neku drugu opciju nemam informacija, ako bude u međuvremenu, mislim da Albanska koalicija treba da je razmotri i postavi kao cilj da neko iz naše koalicije bude na čelu Opštine Gusinje", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: