Laković: Očekujem da Milatović ohrabri sve one na koje bi mogao da utiče, da pruže podršku mandataru

"Meni je potpuno jasno da s pozicije Stejt departmenta nije prihatljiv neko ko tu spojnu politku dovodi u pitanje, naročito u ovako trusnim vremenima i području kakvo je Evropa"

27879 pregleda 52 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube/Aplus
Foto: Screenshot/Youtube/Aplus

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković, saopštio je večeras da očekuje od partijskog kolege i šefa države Jakova Milatovića da se nakon povratka iz SAD-a dodatno angažuje u procesu sastavljanja vlade.

On je na TV A plus izjavio da očekuje od Milatovića da pomogne PES-u da sastavi vladu sa onima sa kojima je lider tog pokreta i mandatar Milojko Spajić otpočeo pregovore.

"Očekujem da se nakon posjete Americi predsjednik Milatović dodatno angažuje i dodatno mobiliše da sastavimo vladu na principima i s onim partnerima, kako je to mandatar započeo... Očekujem da Milatović učini dodatan napor da ohrabri sve one na koje bi eventualno mogao da utiče, da pruže podršu mandartaru", rekao je Laković.

On je naveo i da nije tajna postoje razlike između Spajića i Milatovića u pogledu formiranja vlade.

Laković je dodao da je država dužna da slijedi spoljnu politiku Evropske unije i da isapunjava obaveze koje proizilaze iz članstva u NATO-u.

"U Evropi je rat, i u odnosu na taj problem morate imati jasnu spoljnu politiku. Meni je potpuno jasno da s pozicije Stejt departmenta nije prihatljiv neko ko tu spojnu politku dovodi u pitanje, naročito u ovako trusnim vremenima i području kakvo je Evropa", rekao je Laković.

Bonus video: