Demokrate: Borba protiv mafije odnijeće najmanje pola DPS-a

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da je "izlišno" govoriti o svakom "specijalitetu koje je iz kuhinje DPS-a izašlo", dodajući da "nije zgoreg ni podsjetiti"

8306 pregleda 50 reakcija 49 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate Nikšić
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate Nikšić

Slijedi revolucija u borbi protiv mafije koja će odnijeti sve klanove, ali i najmanje pola Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali povodom navoda DPS-a da kadrovi Demokrata svojim "neznanjem i nesposobnostima" ruiniraju nikšićki Dom za stare.

"Novi dan, nove bljutave neistine svojstvene dobro nam poznatoj DPS skaj partiji. Umjesto da vi i vaša prljava politika u tišini nestanete sa ove političke scene, vi pokušavate da prikrijete tigrić kumstva i sva nedjela počinjena kako od strane DPS-a, tako i od strane najopasnijih kriminalnih grupa čije je pravno i političko utočište upravo DPS. Niko više ne kupuje ulaznice za vaše komedije gospodo, niko više ne želi krimi-horor repertoar, niti ćete ikada više u ovoj zemlji smjeti i moći da vršite malverzacije, pronevjere i teška krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije", naveli su iz Demokrata.

Kazali su da je "izlišno" govoriti o svakom "specijalitetu koje je iz kuhinje DPS-a izašlo", dodajući da "nije zgoreg ni podsjetiti".

"Hajde da počnemo od toga da je gospodin Zoran Vukićević, visoki funkcioner DPS-a, svaku socijalnu ustanovu na čijem je čelu pretvorio u fondove za finansiranje DPS-a. A da vam je malo okoristiti se jednom o budžet građana, pokazuje i činjenica da su u vrijeme kada je Opština Nikšić zaposlenima dugovala plate, vaši funkcioneri trpali u sopstvene džepove i preko 1000 eura godišnje na fiktivan rad u komisijama, pa su isto tako i oni koji su se nalazili na rukovodećim pozicijama primali fiktivne naknade za prekovremeni rad, čak i u periodu kada su zvanično bili na bolovanju", rekli su iz Demokrata.

Iz te partije su upitali da li treba da ih (DPS) podsjete na funkcionera, bivšeg gradonačelnika Nikšića, Nebojšu Radojičića, za kojeg kažu da se nalazio na osuđeničkoj klupi zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Takođe, da ne ostane izostavljeno, SDT 2022. godine podiže optužnicu protiv Dragana Perovića, bivšeg potpredsjednika Opštine, koji je kao v.d. predsjednika Opštine 2021. godine potpisao rješenje kojim svom prethodniku Veselinu Grboviću odobrava primanje naknade godinu dana nakon prestanka funkcije, i to sa obračunatim prekovremenim satima. Zamislite te prekovremene sate, po prestanku funkcije. Čak je DPS uspio i tako nešto da izmisli u svom repertoaru zloupotreba", piše u saopštenju Demokrata.

Kako tvrde, Perović je oštetio budžet opštine za oko 28 000 eura.

"Skoro pa dovoljno za jednu garsonjeru! Nikad više.Skoro smo vas podsjetili na zatvorske drugove Medenicu, Jovanića, Vukotića, Lazoviće, brojne visoke funkcionere, policijske rukovodice…a lista je duga i tek će se produžiti. Hajde da vas podsjetimo i na činjenicu da su sva javna lokalna i državna preduzeća bila žrtve vaše pljačke i da vam je ova zemlja služila isključivo za namještanje koruptivnih poslova za mafiju i partijske prijatelje. Znamo mi odlično, gospodo draga, čije ime vas najviše plaši i ko je svih ovih godina jedini bio spreman i istrajan u borbi da vas razotkrije i stopira DPS virus koji je sputavao razvoj i boljitak ove zemlje. Dok ste sa drugima šurovali u namještenim TV duelima, predsjedničkoj kampanji i kabinetima uhpašenih predsjednika opštine, sa kojima dijelite istu viziju posvađane, opljačkane i podijeljene Crne Gore", navode iz Demokrata.

Kazali su i kako ništa od navedenog nije izrečeno napamet, te dodali da su dobro naoružani dokazima.

"Dokazima od kojih bježite odavno, a pravda je, kao što znate, spora ali dostižna. Nije vama ni do starih, ni do mladih! Vaša su jedina briga kavčani i tigrići, sa kojima ste se upleli u mrežu iz koje ćete izaći samo kroz vrata pravde. Vrijeme je da se tigrići vrate u kavez, a da naš narod slobodno živi", zaključili su iz Demokrata.

Bonus video: