Demokrate Bar: Organizacija Balkanskog prvenstva u triatlonu pretvorila se u fijasko, definitivno je nešto "trulo"

"Sačekali smo sa osudom jučerašnje organizacione katastrofe, kako bi vidjeli da li će Opština Bar preuzeti odgovornost i objasniti građanima zbog čega su još jednom nakon naporne sezone dovedeni do granice saobraćajnog "pucanja" i totalne blokade saobraćaja"

6573 pregleda 10 komentar(a)
Juče u Baru, Foto: Demokratska Crna Gora
Juče u Baru, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore Bar saopštio je da je jučerašnja organizacija Balkanskog prvenstva u triatlonu, pretvorila u pravi fijasko, te da je pokazala da je u barskoj Opštini definitivno nešto "trulo".

"Sačekali smo sa osudom jučerašnje organizacione katastrofe, kako bi vidjeli da li će Opština Bar preuzeti odgovornost i objasniti građanima zbog čega su još jednom nakon naporne sezone dovedeni do granice saobraćajnog "pucanja" i totalne blokade saobraćaja. Opština (do sada) nije zvanično reagovala ali jeste DPS, odnosno direktor SRC "Topolica", koji je istakao da oni nijesu bili dio tima za organizaciju triatlona održanog juče u Baru, pokušavajući da skinu sa sebe i svoje partije odgovornost. Ostali koalicioni partneri lokalne vlasti, prvenstveno SD nisu se oglašavali ovim povodom, što se može protumačiti kao preuzimanje palice organizatora ili bar podrške organizatoru ovog jučerašnjeg fijaska", ističe se u saopštenju barskih Demokrata.

Bar
foto: Demokratska Crna Gora

Oni su dodali da je "ovaj fijasko mogao da ima i tragične posljedice".

Bar
foto: Demokratska Crna Gora

"Naime, u jednom trenutku na novoizgrađenom nadvožnjaku prema Bjelišima stajalo je više kamiona i autobusa, uprkos jasnom ograničenju i znaku koji zabranjuje kretanje vozila preko sedam tona ovim nadvožnjakom. Da li smo juče samo pukom srećom izbjegli tragične posljedice i ko bi onda za njih odgovarao? Svakome osim gradskoj vlasti prije održavanja triatlona je bilo jasno da naš grad infrastrukturno nije spreman za događaj ovakvog tipa, za cjelodnevnu saobraćajnu blokadu subotom u gradu koji je pritom tranzitna zona, koji nema zaobilaznicu i koji je već dovoljno tokom sezone propatio sa problemima ovog tipa. Nadamo se samo da se haos, nervoza i panika nije prenijela i na takmičare, koji su se sportski nadmetali u uslovima koje im je obezbijedio organizator. Bilo kako bilo, dok čekamo na zvaničnu reakciju i preuzimanje odgovornosti, jučerašnji događaj je definitivno pokazao da je nešto "trulo" u Opštini barskoj", poručile su barske Demokrate.

Bonus video: